Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΗΠΑ: Βρήκαν ένα από τα μεγαλύτερα τούνελ μεταφοράς ναρκωτικών με σύστημα σιδηροδρόμου.



Ένα από τα μεγαλύτερα τούνελ που συνδέει τις ΗΠΑ με το Μεξικό ανακάλυψαν οι αρχές που κατάσχεσαν 12 τόνους μαριχουάνας και συνέλαβαν 22 άτομα.
Η σήραγγα που συνδέει αποθήκες στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ και την Τιχουάνα του Μεξικού έχει μήκος περίπου 700 μέτρων και 10 μέτρα βάθος. Διαθέτει φωτισμό, εξαερισμό και σιδηροδρομικό σύστημα.
Οι σχεδόν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις οδήγησαν σε 6 συλλήψεις στο Σαν Ντιέγκο και 16 στο Μεξικό ενώ οι αρχές κατέσχεσαν δύο τόνους μαριχουάνας στις ΗΠΑ και 10 τόνους στο Μεξικό.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές οι λαθρέμποροι επιχείρησαν να μεταφέρουν το πρώτο φορτίο μέσω του τούνελ αλλά έγιναν αντιληπτοί από τις αρχές με τη βοήθεια μυστικού πράκτορα των υπηρεσιών Εσωτερικής Ασφάλειας.
Σύμφωνα με το Associated Press, οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν συχνά τέτοιες σήραγγες παρά το γεγονός ότι απαιτείται χρόνος και χρήματα για να χτιστούν.
Τα τελευταία χρόνια δεκάδες σήραγγες έχουν βρεθεί κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού, μερικές εκ των οποίων είναι εξοπλισμένες ακόμα και με υδραυλικούς ανελκυστήρες.

Πηγή: antenna.gr