Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Οι Άγγλοι τουρίστες ήρθαν στην Αχαΐα και ενθουσιάστηκαν με τον Οδοντωτό.

Οι Άγγλοι τουρίστες ήρθαν στην Αχαΐα και ενθουσιάστηκαν με τον Οδοντωτό (pic) Είχαν μία συναρπαστική ταξιδιωτική εμπειρία.

Τις καλύτερες των εντυπώσεων αποκόμισαν οι Άγγλοι τουρίστες που ανέβηκαν στο ιστορικό τραινάκι του Οδοντωτού, τις προάλλες, στο πλαίσιο του σιδηροδρομικού γύρου της Πελοποννήσου.

Οι 25 Άγγλοι τουρίστες ανέβηκαν στον Οδοντωτό ξεκινώντας από το Διακοπτό και συνεχίζοντας στα Καλάβρυτα, μένοντας ενθουσιασμένοι από την διαδρομή και τραβώντας δεκάδες φωτογραφίες από αυτή την υπέροχη εμπειρία που είχαν. Οι τουρίστες δήλωσαν θαυμαστές του ιστορικού αυτού τραίνου και μίλησαν για μία διαδρομή που θα τους μείνει αξέχαστη, συνθέτοντας με αυτή το παζλ των ταξιδιών τους που έχουν κάνει με διάφορα τραίνα σε όλο τον κόσμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 22 χιλιόμετρα της ξεχωριστής αυτής σιδηροδρομικής γραμμής θεωρούνται ως ένα από τα δέκα κορυφαία δύσβατων σιδηροδρόμων στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα σιδηροδρομικό που σχεδιάστηκε τον 19ο αιώνα από Γάλλους μηχανικούς και που οι Άγγλοι τουρίστες είχαν την ευκαιρία να αποτυπώσουν κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους.
Οι τουρίστες κατά την διάρκεια της διαμονής τους στα Καλάβρυτα πραγματοποίησαν επίσκεψη στο τοπικό μνημείο για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. Στη συνέχεια επέστρεψαν στο Διακοπτό συνεχίζοντας το ταξίδι τους, στην Πελοπόννησο και στα αξιοθέατά της, πάντα σιδηροδρομικά, δια μέσω τραίνου. 
Σε ότι αφορά τον Οδοντωτό και την διάσημη γραμμή του, οι εργασίες που έγιναν με επίπονες προσπάθειες των συνεργειών για την αποκατάσταση των ζημιών που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία αποκαταστάθηκαν και ήδη το τραίνο έχει τεθεί και πάλι σε λειτουργία.

Πηγή: patrasevents.gr