Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Πάτρα: Στην συντήρηση των γραμμών του προαστιακού προχωρά ο ΟΣΕ, και του δικτύου Κατακόλου-Ολυμπίας.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 569.000 ΕΥΡΩ

Δημοπρατείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ,από τον Οργανισμό του ΟΣΕ το έργο συντήρησης των γραμμών προαστιακού Πάτρας και Κατακόλου-Ολυμπίας, προϋπολογισμού 569.000 ευρώ.
Παράλληλα θα γίνουν και εργασίες ανακαίνισης στις αποβάθρες καθώς και στα κτίρια υποδοχής επιβατών, τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα εδώ και χρόνια.
Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του, το έργο αφορά την αποκατάσταση ζημιών, καθώς και τις έκτακτες ή/και προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης, στις γραμμές Αγίου Ανδρέου-Αγίου Βασιλείου και Κατακόλου-Ολυμπίας (από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 12+300 γραμμής Πύργου-Κατακόλου και Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 20+842 γραμμής Πύργου - Ολυμπίας). Όσον αφορά την ανακαίνιση – ευπρεπισμό τριών σταθμών περιοχής Τμήματος Γραμμής Πάτρας (συγκεκριμένα στους σιδ/κούς σταθμούς Πάτρας, Ρίου και Πύργου).
Το έργο αφορά σε εργασίες κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ και ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ με προϋπολογισμό 569.000,00 ΕΥΡΩ χωρίς Φ.Π.Α.. Συνοπτικά το αντικείμενο του έργου αφορά σε σιδηροδρομικές εργασίες σποραδικής αντικατάστασης των φθαρμένων ξύλινων στρωτήρων και σκυρόστρωση σε εντοπισμένα σημεία των γραμμών Αγίου Ανδρέα-Αγίου Βασιλείου (Προαστιακός Πάτρας) και Κατάκολου-Ολυμπίας, τοποθέτηση στεγάστρων σε αποβάθρες καθώς και οικοδομικές εργασίες για τον ευπρεπισμό τριών σταθμών της περιοχής του Τμήματος Γραμμής Πάτρας (Σ.Σ. Πάτρας, Ρίου και Πύργου) και των κτιρίων γραφείων στο σύμπλεγμα του Αγίου Διονυσίου.
Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε οκτώ (8) μήνες. Το έργο χρηματοδοτείται από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του ΟΣΕ για το έτος 2016.

Πηγή: patrastimes.gr