Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Μετά τα σιδηροδρομικά έργα, ρέμα- έλος στους Νέους Πόρους.

Για το ρέμα- έλος, που από χρόνια δυναστεύει τη ζωή, σε τμήμα του οικισμού των Νέων Πόρων, διαμαρτύρονται Λαρισαίοι κάτοικοι της περιοχής.
Το ρέμα, όπως υποστηρίζουν, μετά τα έργα στη νέα σιδηροδρομική γραμμή και την κατασκευή γέφυρας, δεν μαζεύει τα νερά της περιοχής, όπως παλιότερα. Κάποτε ερχόταν άφθονο νερό βροχής, που καθάριζε την κοίτη και τα καλοκαίρια δεν υπήρχε πρόβλημα. Το νερό ακολουθούσε την πορεία από τις σιδηροδρομικές γραμμές, κάνοντας τον κύκλο του οικισμού, προς Καστρί Λουτρό και χυνόταν στη θάλασσα. Από τη χρονιά 1997- 98, που τοποθετήθηκαν πέτρες στην κοίτη, μαζί με τα έργα στις γραμμές, άλλαξαν όλα.
Το νερό μειώθηκε αισθητά και έγινε σιγά- σιγά στάσιμο, γέμισε σκουπίδια και βλάστηση και πήρε τη μορφή ενός... καταπράσινου έλους. Πλέον ρυπαίνει την περιοχή και αποτελεί κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών, ακόμη και από τα κουνούπια. Ζητούν, να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα καθαρισμού, από τον δήμο ή την περιφέρεια, γιατί τα χρόνια περνούν και η κατάσταση χειροτερεύει. Μάλιστα, η περιοχή είναι λουτρόπολη, δέχεται τουρίστες και το ρέμα, εύκολα ορατό, αποτελεί σημείο ντροπής για την περιοχή.

Συντάκτης: Ε. Ρ.
Πηγή: eleftheria.gr