Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Με τον υπουργό Οικονομικών συναντήθηκαν οι συνταξιούχοι.

Τους ενημέρωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα δεν επαρκούν για την καταβολή όλης της σύνταξης και ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν όταν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές.

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη είχαν την Παρασκευή οι εκπρόσωποι τωνΣυνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΤΑΕ ΟΑΕΕ, σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους για να καταβληθούν άμεσα και στο ακέραιο οι συντάξεις τους, και να μην υφίστανται οι συνταξιούχοι την ταλαιπωρία στις ουρές και στα γκισέ των τραπεζών.
Ο υπουργός απάντησε ότι ενώ έχουν κατατεθεί τα χρήματα από τα Ταμεία στις τράπεζες, ωστόσο τα ταμειακά διαθέσιμα δεν επιτρέπουν την καταβολή ολόκληρης της σύνταξης. Τους ενημέρωσε ακόμα ότι οι τράπεζες θα ξαναλειτουργήσουν όταν γίνει συμφωνία με τους ιμπεριαλιστικούς θεσμούς, με τους συνταξιούχους να απαντάνε ότι η συμφωνία αυτή θα ισοδυναμεί με τρίτο μνημόνιο και θα περιέχει νέα μέτρα σε βάρος τους και σε βάρος του λαού.
Υπογράμμισαν ακόμα στον υπουργό ότι τα χρήματα των συντάξεων είναι άμεσης ανάγκης για την υγεία τους και ταυτόχρονα πηγή ζωής για χιλιάδες νοικοκυριά άνεργων και χαμηλόμισθών, για τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Οτι οι συντάξεις δεν είναι κεφάλαιο που κινδυνεύει να φύγει στο εξωτερικό, αλλά ο κόπος και ο μόχθος των συνταξιούχων που τους εξασφαλίζει με δυσκολία τα ελάχιστα για να ζουν.
Σε κάθε περίπτωση, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, οι συνταξιούχοι δεν κάνουν πίσω από τα δίκαια αιτήματά τους και μαζί με όλο το λαό παλεύουν για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, να αποτραπούν τα νέα μνημόνια και να δυναμώσει το ρεύμα που διεκδικεί ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης.
Στο μεταξύ, πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάταςπραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης οι συνταξιούχοι, ενημερώνοντας τους εκατοντάδες συναδέλφους τους που περιμένουν στις ουρές των τραπεζών για ένα χαρτζιλίκι - φιλοδώρημα.
Με συνθήματα όπως «Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε εσάς που τώρα κυβερνάτε», «Δώστε τώρα συντάξεις και μισθούς και αφήστε τα παζάρια με τους τροϊκανούς», κάλεσαν τους συνταξιούχους να μην υποταχθούν, να μην ανεχτούν άλλο αυτήν την κατάσταση που τους έφερε σε αυτό το σημείο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: rizospastis.gr