Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης "Δίκτυο Σιδηροδρομικών".

Τα τελευταία πέντε χρόνια όλοι οι σιδηροδρομικοί μαζί με όλη την κοινωνία πλήρωσε πολύ ακριβά τα μνημόνια και τις συμφωνίες που επέβαλαν οι δανειστές σε συνεργασία με τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις .
Η κοινωνία οδηγήθηκε σε πλήρη αποσύνθεση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι, περικοπές μισθών και συντάξεων, διάλυση κάθε έννοιας ενός κράτους πρόνοιας. 
Ο ελληνικός σιδηρόδρομος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση σε όλη αυτή την καταιγίδα . Οι εταιρείες του ομίλου βρίσκονται υπό καθεστώς ιδιωτικοποίησης . Συνάδελφοι βρεθήκαν έξω από τον σιδηρόδρομο, μεγάλο μέρος του δικτύου έκλεισε. Η λειτουργία κινείται πλέον είναι σε οριακά επίπεδα (τροχαίο υλικό , γραμμή , προσωπικό ) με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη η απειλή για αναστολή δρομολογίων .
Στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015 λέμε ΟΧΙ σε νέα μέτρα , λέμε ΟΧΙ στην λιτότητα , ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και στα μνημόνια ,ΟΧΙ στην διάλυση, στην υποταγή ,στον εκβιασμό των δανειστών. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω ,αλλά να δώσει λύσεις τέτοιες που να αποκαθιστούν τα εργασιακά δικαιώματα, να βάζουν στο επίκεντρο τον πολίτη και να επανιδρύουν το κράτος πρόνοιας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για το σιδηρόδρομο , ως ενιαίο και δημόσιο , ως το κατεξοχήν εργαλείο παραγωγικής ανασυγκρότησης .

Καλούμε την ΠΟΣ να πάρει θέση .

Καλούμε τους εργαζόμενους να πουν ΟΧΙ στο φόβο και να απαντήσουν παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια τους .

Το Συντονιστικό Γραφείο