Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Συνεχίζεται το ενδιαφέρον των Ρώσικων Σιδηροδρόμων για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ και ROSCO.

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι διατηρούν το ενδιαφέρον τους για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της επισκευαστικής ROSCO, του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, και συνεχίζουν τις σχετικές συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής τους Βλαντίμιρ Γιακούνιν.

«Τίποτε δεν έχει σιωπήσει και όταν ο Αλ.Τσίπρας ήταν εδώ (στη Μόσχα), ζήτησε χωριστή συνάντηση και συνομιλήσαμε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ενδιαφέρονται κι εκείνοι για τη συνεργασία μας», είπε ο Βλαντιμίρ Γιακούνιν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινωνική Συνέλευση της Ρωσίας , το λεγόμενο εναλλακτικό «κοινοβούλιο  ειδικών».
«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Αλ.Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι ενδιαφέρονται δικαιωματικά και συμφώνησε οι επαφές αυτές να συνεχιστούν, επομένως συνεχίζουμε την εργασία μας», ανέφερε ο επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων .
Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti , «οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι θα ήθελαν να αποκτήσουν τις ελληνικές αυτές εταιρείες ταυτοχρόνως» αλλά όπως  αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ «ο ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, εξέφρασε την πρόθεση να διακόψει τις ιδιωτικοποιήσεις, μεταξύ άλλων και αυτών των εταιρειών. Αργότερα το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας έλαβε τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής πλευράς, ότι οι, διαγωνισμοί για ιδιωτικοποιήσεις που είχαν ήδη προκηρυχθεί δεν θα ακυρωθούν, εάν δεν έρχονται σε αντίθεση με την ελληνική νομοθεσία».

Πηγή: gr.rbth.com