Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Η σημασία της σιδηροδρομικής σύνδεσης, του λιμένα Αλεξανδρούπολης. Δείτε βίντεο!

limani20052015_2.JPG Το έργο, προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ, είναι τεράστιας εθνικής σημασίας, καθώς συνδέει το λιμάνι απευθείας με τα Βαλκάνια και τις Παρευξείνιες χώρες ελαχιστοποιώντας το κόστος και τον χρόνο.
 Το έργο αποτελείται συνολικά από 1.770 μ. εγκιβωτισμένης γραμμής, με 6 ειδικές αλλαγές και 500 μ. σκυρογραμμής με 6 αλλαγές τροχιάς. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θεωρείται μεγάλη αναπτυξιακή παρέμβαση για τη Θράκη, αλλά και για τη χώρα συνολικά, καθώς το τελευταίο διάστημα διευρύνεται συνεχώς το ενδιαφέρον για τις εμπορευματικές μεταφορές μέσω του σιδηροδρόμου. Με τη λειτουργία του έργου, ο λιμένας Αλεξανδρούπολης εντάσσεται στο ευρύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο, καταγράφοντας μία δυναμική εξωστρέφεια.
 Στην εκδήλωση διοικητικής παραλαβής του έργου από τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν η ηγεσία της ΕΡΓΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, , του ΔΠΘ, του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του Επιμελητηρίου Έβρου και εκπρόσωποι του ΟΣΕ και της αναδόχου εταιρείας.


Πηγή: evros24.gr

"Σ.Ν": Ευχαριστούμε θερμά για την αποστολή του θέματος, τον Αντιπρύτανη-Καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Ιωάννη Μουρμούρη.