Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Καταγγελία της Π.Ο.Σ, για την διαδικασία των προαγωγών των εργαζομένων, στον ΟΣΕ.

 Με επιστολή της η Π.Ο.Σ προς τον αναπλ. υπουργό Μεταφορών & Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζη, την Γ.Γ κα. Πέτη Πέρκα, καθώς και προς όλους του προέδρους-διευθύνοντες των εταιριών του ομίλου Ο.Σ.Ε, καταγγέλλει την διαδικασία προαγωγής των εργαζομένων στο Ο.Σ.Ε, ζητώντας την επαναφορά της διαδικασίας του ΓΕΚΑΠ. Σας παραθέτουμε την επιστολή: 

 "Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών επανειλημμένως τόσο κατά τις συναντήσεις μας, όσο και εγγράφως, έχει καταθέσει τις προτάσεις της όσον αφορά τις κρίσεις του προσωπικού καθώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι προαγωγές σήμερα.
 Οι προαγωγές του προσωπικού επιβάλλεται να πραγματοποιούνται εξασφαλίζοντας κυρίως τη διαφάνεια και την αξιοκρατία μέσα από Συμβούλια Προαγωγών όπου να συμμετέχει και εκπρόσωπος των εργαζομένων και τηρώντας όλες τις διαδικασίες φύλλων ποιότητος κ.λ.π. 
  Καταγγέλλουμε τον τρόπο των προαγωγών όπως έγιναν και οι πρόσφατες στον ΟΣΕ που δεν τηρούν καμία από τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις κάνοντας χρήση του διευθυντικού δικαιώματος, δηλαδή της απόφασης του ενός.
  Είναι απορίας άξιο πώς η Διοίκηση του ΟΣΕ που σε πάρα πολλά ζητήματα δεν πράττει τίποτε εάν προηγουμένως δεν πάρει έγκριση από τους πολιτικούς της προϊσταμένους, αποφάσισε με σπουδή να πραγματοποιήσει τις προαγωγές που εκκρεμούν τέσσερα (4) και πλέον χρόνια με αιτήσεις μάλιστα που κατατέθηκαν από τους εργαζόμενους προ ενός έτους περίπου.
  Ζητάμε από τις Διοικήσεις των Εταιρειών και από το αρμόδιο Υπουργείο να επαναφέρει τον τρόπο διεξαγωγής των προαγωγών όπως προβλεπόταν από τον ΓΕΚΑΠ πριν την κατάργησή του με το ν.3891 με Συμβούλια Προαγωγών, όπου θα τηρούνται οι κανόνες αξιοκρατίας και η συμμετοχή των εργαζομένων. 
  Το ζήτημα αυτό άλλωστε αποτελεί και αίτημα καταγεγραμμένο και στο εξώδικο της Π.Ο.Σ. για τη διαπραγμάτευση της Σ.Σ.Ε.



Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ