Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Η.Π.Α: Το μετρό χρησιμοποιεί η Amazon, για την αποστολή των παραγγελιών της!

 Να σπάσει τα στεγανά της βιομηχανίας logistics επιχειρεί για ακόμη μια φορά η Amazon επιλέγοντας το μετρό της Νέας Υόρκης ως μέσο για την έγκαιρη παράδοση παραγγελιών στους πελάτες της. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται χαμηλότερο κόστος, μείωση του στόλου αυτοκινήτων της εταιρίας και παράλληλη διαφήμιση μέσα από μέσα σταθερής τροχιάς.
  Η Amazon τον Δεκέμβριο εγκαινίασε μια νέα υπηρεσία πολύ γρήγορης παράδοσης στις ΗΠΑ την οποία ονόμασε «Prime Now», η οποία υπόσχεται την παράδοση αντικειμένων πρώτης ζήτησης, όπως φορτιστές τηλεφώνων, ζωοτροφές και σαπούνια σε μια ώρα –το πολύ- χρεώνοντας έξτρα $7,99 σε κάθε παραγγελία. Παράλληλα η ίδια υπηρεσία προσφέρεται σε δυο ώρες δωρεάν.
 Η υπηρεσία ξεκίνησε πιλοτικά στη Νέα Υόρκη αλλά έχει ήδη επεκταθεί και σε άλλες πολιτείες, όπως το Μαϊάμι και το Ντάλας. 
 Στην πραγματικότητα η υπηρεσία αυτή υλοποιείται μέσω της αποστολής των παραγγελιών με ανθρώπους μέσω του μετρό, υπερβαίνοντας έτσι το εμπόδιο του κυκλοφοριακού και μειώνοντας το κόστος εξυπηρέτησης από τα καύσιμα, τις φθορές και τις ασφάλειες των οχημάτων καθώς και την αδυναμία ουσιαστικής πρόβλεψης της ώρας παράδοσης.
 Εκτός του μετρό η Amazon ανακοίνωσε ότι στο Μανχάταν οι παραδόσεις γίνονται με μηχανές, ποδήλατα, με πεζούς και δια των μέσων σταθερής τροχιάς.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι η Amazon, όπως και η Google χρησιμοποιούν πιλοτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα επονομαζόμενα drones, για τη μεταφορά παραγγελιών στις ΗΠΑ.

Πηγή: sofokleousin.gr