Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου (Σ.Π.Α.Π), για την Εργατική Πρωτομαγιά.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
  Η 1η ΜΑΗ είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος από το Σικάγο ως την Καισαριανή μέχρι τις ημέρες μας.
  Η 1η ΜΑΗ μας καλεί να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση, να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.
Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑ.
Να δυναμώσουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, με ψίχουλα και υποσχέσεις.
Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχθούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – Ε.Κ.Τ.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους για δωρεάν δημόσιες παροχές στην υγεία, τη μόρφωση, τη λαϊκή στέγη, στον πολιτισμό, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών.
Για έναν κόσμο που δεν θα μαστίζεται από πολέμους, από ανεργία, από ναρκωτικά, από άγχος και ανασφάλεια που θα ζούμε ειρηνικά, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια.

Είμαστε η τάξη του παρόντος και του μέλλοντος.
Συμμετέχουμε όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ.
ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ             ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΛΑΣ