Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Η.Π.Α: Αμοιβή 310.000$, για εκτροχιασμό τρένου από δολιοφθορά, μετά από 20 χρόνια!!! Δείτε το βίντεο!

TRAIN WRECK
Photo: Scott Troyanos/Associated Press)
  Το FBI ανακοίνωσε ότι θα αμείψει όποιον δώσει πληροφορίες, σχετικά με τον εκτροχιασμό τρένου  που συνέβη στην Αριζόνα το 1995, με 310.000$!


  Σύμφωνα με τον τύπο, το FBI προχώρησε σε αυτή την κίνηση, θέλοντας να συλλάβει τον δράστη που προκάλεσε τον εκτροχιασμό του τρένου "The Sunset Limited", το πρωί τις 9ης Οκτωβρίου 1995, σε μια απομακρυσμένη έρημο, 70 μίλια(113 χλμ) νοτιοδυτικά του Φοίνιξ.  Ο εκτροχιασμός του τρένου, σύμφωνα με πηγή που βρίσκονταν κοντά στις έρευνες, προκλήθηκε από προφανή δολιοφθορά στις ράγες, με αποτέλεσμα να ξηλωθούν, 19 πόδια (5.8 χλμ) σιδηροτροχιών, 29 μεγάλα καρφιά συγκράτησης των ραγών μαζί με τις σιδηροδρομικές μεταλλικές πλάκες, που συνδέουν τις ράγες με τους ξύλινους δεσμούς τους. Επίσης σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δράστης πρέπει να ήταν οικειοποιούμενος με τις δολιοφθορές  στις σιδηροτροχιές, για το λόγο ότι η γραμμή επικοινωνίας που θα σήμανε την πέδηση, τροποποιήθηκε ώστε να παραλείψει αυτή την λειτουργία.
Federal investigators search for evidence at the scene  Οκτώ βαγόνια του τρένου, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το Miami to Los Angeles, εκτροχιάστηκαν και  4 έπεσαν από μια σιδηροδρομική γέφυρα 30 ποδιών( 9,15 μ.) στο αποξηραμένο έδαφος ενός ρεύματος. Στα βαγόνια περιλαμβάνονταν ένα βαγόνι αποσκευών, ένα βαγόνι κοιτώνας, 2 κλινάμαξες, ένα βαγόνι τραπεζαρία, ένα βαγόνι καθιστικό και δύο επιβατικά βαγόνια. Τα τελευταία 4 βαγόνια στο τέλος του συρμού δεν εκτροχιάστηκαν.
Στο δυστύχημα αυτό ένα εργαζόμενος της Amtrak σκοτώθηκε, 12 τραυματίστηκαν σοβαρά και 100 από τους 258 επιβάτες είχαν ελαφρούς τραυματισμούς σύμφωνα με το FBI.


Επιμέλεια:"Σιδηροδρομικά Νέα"