Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Αντιδράσεις για τις καταστροφές στις σιδηροδρομικές γραμμές στον Πλαταμώνα.

 Με έγγραφο της η Πρωτοβουλία Πολιτών για την διάσωση και επαναλειτουργία της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Πλαταμώνα, που απέστειλε στην Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας, με κοινοποίηση στον ΟΣΕ, την εισαγγελία Κατερίνης και την εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Μνημείων, γνωστοποιεί τις καταστροφές που συντελούνται αυτή την περίοδο στις παλιές ιστορικές σιδηροδρομικές γραμμές από τον δήμο Δίου –Πλαταμώνα. 

  Στο έγγραφο της η Πρωτοβουλία Πολιτών αναφέρει: «Σε συνέχεια προγενέστερων καταγγελιών μας για παράνομες παρεμβάσεις επί της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Πλαταμώνα Πιερίας και ιδίως σε συνέχεια της προ διμήνου καταγγελίας μας για παράνομες παρεμβάσεις επί της παλαιάς γραμμής μεταξύ Σ.Σ. Νέων Πόρων και Σ.Σ. Πλαταμώνα, σας στέλνουμε νέο φωτογραφικό υλικό όπου αποτυπώνονται όλως πρόσφατες και καθ' όλα παράνομες παρεμβάσεις εντός του κηρυγμένου ιστορικού τόπου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πλαταμώνα από τον Δήμο Δίου - Ολύμπου.
  Τέλος σας στέλνουμε έγγραφο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος βάσει του οποίου προκύπτει εμφανώς ότι κάθε παρέμβαση επί της παλαιάς γραμμής είναι παράνομη και ως εκ τούτου πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία για την ποινική δίωξη των υπαιτίων ακόμη και την σύλληψή τους εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που ο Νόμος ορίζει.
  Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες και την άμεση συνεργασία σας με την Ελληνική Αστυνομία ως καθ' ύλη και κατά τόπο αρμόδια διωκτική Αρχή (Αστυνομικό Τμήμα Λιτόχωρου Πιερίας), προκειμένου να επιβληθεί άμεσα διακοπή κάθε παράνομης εργασίας και να συλληφθεί κάθε εμπλεκόμενος σε αυτές τις κακουργηματικού χαρακτήρα ενέργειες». 
  Το έγγραφο της Πρωτοβουλίας Πολιτών συνοδεύεται από φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν το καταστροφικό έργο που συντελείται στις παλιές ιστορικές γραμμές του Πλαταμώνα.

"Σιδηροδρομικά Νέα"