Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα, στο Παλιό Σ. Σταθμό. Δείτε εικόνες.

   Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην πορεία μνήμης, που διοργάνωσε η Ισραηλιτική Κοινότητα, ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 
  Η πορεία η οποία ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας, κατέληξε στο Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, από όπου ξεκίνησε το πρώτο τρένο με Έλληνες Εβραίους,  για το Άουσβιτς. Στην εκδήλωση μίλησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο πρύτανης του Α.Π.Θ κ. Περικλής Μήτκας και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας κ.  Δαυίδ Σαλτιέλ. Όλοι οι ομιλητές έκλεισαν τις ομιλίες τους, με μια ευχή: «Ποτέ ξανά». 
  Στην συνέχεια η θεατρική ομάδα της Ισραηλιτικής κοινότητας παρουσίασε μια ολιγόλεπτη θεατρική παράσταση. Επίσης συμμετείχε και η χορωδία της Κοινότητας.
  Ο κόσμος κατέθεσε λουλούδια μαζί με κεριά στα βαγόνια του συρμού της ατμήλατης, ως ένδειξης μνήμης για τα θύματα του ολοκαυτώματος. Την εκδήλωση τίμησαν ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλονίκης καθώς και ο πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Αθανάσιος Σχίζας.
Από τα δεξιά προς τα αριστερά, ο διαχειριστής των "Σιδηροδρομικών Νέων" κ. Χρήστος Γιαννακίδης, ο αντιπρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ κ. Βασίλης Διαμαντάκης και ο πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Αθανάσιος Σχίζας.
Ο συνταξιούχος μηχανοδηγός-μηχανοστασιάρχης κ. Αθανάσιος Ξανθόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ κ. Βασίλης Διαμαντάκης και ο πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Αθανάσιος Σχίζας.
Διεθνές Αμερικάνικο σχολείο Θεσσαλονίκης
Θεατρική Ομάδα Ισραηλιτικής Κοινότητας
Από τα αριστερά προς τα δεξιά, ο κ. Μανούσος Μανουσάκης, ο τεχνίτης ατμήλατης κ. Νίκος Ταγαρούλιας και ο διαχειριστής των "Σιδηροδρομικών Νέων" κ. Χρήστος Γιαννακίδης 
Η κα. Λόλα Νταϊφά και τον βουλευτή της Ν.Δ κ. Κώστα Γκιουλέκα
Ο αντιπρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ κ. Βασίλης Διαμαντάκης και ο σταθμάρχης του
Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιος Αδαμάρας 
"Σιδηροδρομικά Νέα"