Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Επιστολή των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε ΟΣΕ, για την μη εφαρμογή του Ν. 4024/11 από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο υπουργό κ. Γ. Σταθάκη.


     Δημοσιεύουμε, την επιστολή που μας απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Τ.Ε ΟΣΕ, προς τον Υπουργό Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη, ζητώντας συνάντηση για ενημέρωση, αιτούμενοι παράλληλα την παρέμβαση του Υπουργού, για την άρνηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να εφαρμόσει τον νόμο 4024/11. 




Κύριε Υπουργέ, 

             Σε συνέχεια του α. σχετικού που σας είχαμε αποστείλει στις 11/02/2015, σας ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα και παρά τις επιστολές αλλά και το εξώδικο που στείλαμε προς την Εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (β. σχετικό), δεν έχουν ακόμα ενταχθεί μισθολογικά και κατ' εφαρμογή του άρθρου 28 παρ. 1 του νόμου 4024/11, οι Πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι. που εργάζονται στην παραπάνω Εταιρεία. 

Μετά από σχετικό αίτημα του Συλλόγου μας, το θέμα έχει τακτοποιηθεί στις Εταιρείες ΟΣΕ Α.Ε. & ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε., με αναδρομική ισχύ από 01/01/2013, μετά από τις νομικές γνωμοδοτήσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και των Νομικών Διευθύνσεων των παραπάνω Εταιρειών, καθώς και την σύμφωνη γνώμη των Διοικητικών Συμβουλίων τους. 



              Παρακαλούμε θερμά για την παρέμβασή σας, για την αποκατάσταση της αδικίας που συντελείται σε βάρος των Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που έχει σημαντικές επιπτώσεις στις μηνιαίες απολαβές τους, στην διάθεση και την ψυχολογία τους, καθώς αισθάνονται ότι θίγεται το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ότι τους στερούν την δυνατότητα ασκήσεως και απολαύσεως των δικαιωμάτων τους, εφόσον δεν ικανοποιούνται οι βασικές αρχές της ίσης μεταχείρισης και της ισότητας στην αμοιβή, απέναντι στους υπόλοιπους Συναδέλφους τους των άλλων Εταιρειών του Ομίλου ΟΣΕ. 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΣ                   ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΝΔΥΛΑΣ