Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σε 24 ωρη απεργία αύριο Πρωταπριλιά, οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης.

 Σε 24ωρη απεργία θα βρίσκεται αύριο 1η Απριλίου το Μετρό Θεσσαλονίκης. Το σωματείο εργαζομένων και το Σωματείο Κατασκευαστικό ανακοίνωσαν την απεργία αυτή σήμερα. Η ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:
 Τελικά η 1η Απριλίου θα πρέπει να καθιερωθεί ως η ημέρα του Μετρό Θεσσαλονίκης. Για κανένα άλλο μεγάλο έργο δεν έχουν ακουσθεί τόσες ανακρίβειες και τόσα ψέματα. Από την ημερομηνία παράδοσης του έργου έως τους λόγους και τους υπευθύνους των καθυστερήσεων.
 Ως επιστέγασμα και επιβεβαίωσης των παραπάνω, αλλά και αδυναμίας των όσων ασχολούνται με το έργο να επιβάλουν τη θέλησή τους, έρχονται οι απολύσεις των εργαζομένων στον κατασκευαστικό κλάδο του έργου, λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του Αν. Υπουργού Υποδομών, κου. Σπίρτζη αλλά και των αποφάσεων και δηλώσεων διαφόρων φορέων που εμπλέκονται με το έργο.
 Θα πρέπει να παρακολουθούμε το μοναδικό έργο στη Θεσσαλονίκη που θα έπρεπε να απασχολεί 3500 εργαζόμενους, αντί για προσλήψεις να πραγματοποιεί συνεχείς μειώσεις προσωπικού;
 Θα πρέπει να φύγει και ο τελευταίος εργαζόμενος ώστε να καταλάβουμε ότι το έργο παραπαίει;
 Θα πρέπει «ξαφνικά» να εμφανισθεί η Ε.Ε και η ΕΤΕΠ και να κλείσουν τις στρόφιγγες στο μοναδικό με εγγυημένη χρηματοδότηση κατασκευαστικό έργο, για να συνειδητοποιήσουμε πως το έργο χάθηκε;
 
Θα κλαίμε όλοι μετά πάνω από το χυμένο γάλα;

 Με δεδομένο λοιπόν τις απολύσεις των συναδέλφων μας στο κατασκευαστικό κλάδο του έργου.
 Με αφορμή τις ασαφείς προθέσεις - παρά τις σχετικές δηλώσεις – όλων όσων εμπλέκονται με το έργο σχετικά με την επανέναρξη των εργασιών
 Με ξεκάθαρη την παντελή έλλειψη αυτοκριτικής όλων
κηρύσσουμε προειδοποιητική στάση εργασίας, την Τετάρτη, 01/04/2015, από τις 12:30 και έως τη λήξη του ωραρίου, αιτούμενοι:

1. Την ακύρωση των προγραμματιζόμενων απολύσεων,
2. Το σεβασμό στο σχετικό ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου
3. Το σεβασμό στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις περί μη πραγματοποίηση των ομαδικών απολύσεων
4. Την ξεκάθαρη αποσαφήνιση των προθέσεων όλων αναφορικά με το Μετρό Θεσσαλονίκης
5. Την άμεση παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΜΕΔΙ, ώστε να βρεθεί μια απλή, ρεαλιστική και εφικτή λύση στο έργο.

 Ας γίνει μια φορά πράξη, η επανάσταση του αυτονόητου και ας αποδείξουν όλοι πως πάνω από όλα είναι η πόλη και οι πολίτες της και όχι τα συμφέροντα και η στείρα επικοινωνία.

Πηγή: ypodomes.com