Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Εκσυγχρονίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου 10

Από ρώσικο δάνειο χρηματοδοτούνται οι εργασίες ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού του τμήματος Ρούμα - Γκολουμπίντσι του σιδηροδρομικού δικτύου του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου 10.

Οι εργασίες, που ξεκίνησαν σήμερα, θα ολοκληρωθούν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στις 11 Σεπτεμβρίου 2015, επισημαίνεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Τανγιούνγκ.

Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Σερβίας Μίροσλαβ Στόισιτς δήλωσε ότι πρόκειται για το δεύτερο τμήμα που χρηματοδοτείται από το ρωσικό δάνειο και υπενθύμισε ότι οι εργασίες στο σιδηροδρομικό τμήμα Βελιγράδι - Πάντσεβο βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων της Σερβίας θα εκσυγχρονίσει τις σιδηροδρομικές υποδομές και το σύνολο του δικτύου στη χώρα και θα προχωρήσει σε όλες τις δράσεις για την αναδιοργάνωσή του, ούτως ώστε να εκπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σχετική συμφωνία μεταξύ της σερβικής κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), πρόσθεσε ο κ. Στόισιτς.

Όπως ανακοινώθηκε, στο τμήμα Ρούμα - Γκολουμπίντσι το 60% των εταιρειών που θα αναλάβουν τις εργασίες θα είναι σερβικές. Αντίστοιχα, στο τμήμα Βελιγράδι - Πάντσεβο, το 70% των εταιρειών που θα αναλάβουν τις εργασίες θα είναι σερβικές.

Η συνολική αξία των εργασιών στα τρία τμήματα του βόρειου τμήματος του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου 10 διαμορφώνεται σε 48,7 εκατ. δολάρια και το σύνολο των τριών τμημάτων περιλαμβάνει τα "κομμάτια" Ρούμα - Γκολουμπίντσι, Σοπότ Κοσμάισκι - Κοβάσεβατς και Βέλικα Πλάνα - Μάλα Κρσνα.

Οι εργασίες χρηματοδοτούνται από ρώσικο κρατικό δάνειο για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της Σερβίας, συνολικής αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων.


newsit