Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Οι πιο συναρπαστικές διαδρομές με τρένο στον κόσμο


Οι πιο τρομακτικές διαδρομές στον κόσμο με τρένο μπορεί να είναι συνάμα και οι πιο συναρπαστικές, καθώς οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν την άγρια ομορφιά των τοπίων.

Διαδρομές που κόβουν την ανάσα και είναι για τους τολμηρούς, αφού τα παρακάτω τρένα περνούν από γκρεμούς και γέφυρες που προκαλούν ίλιγγο, αλλά συνάμα προσφέρουν στους επιβάτες τη δυνατότητα να απολαύσουν τα μοναδικής ομορφιάς τοπία.


1.Tren a las Nubes, Αργεντινή

Ολοκληρώθηκε το 1932, το "Τρένο των συννέφων"  είναι μία από τις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές διαδρομές της Νότιας Αμερικής. Πρόκειται για ένα 16-ωρών ή 270 χιλιομέτρων ταξίδι, όπου το τρένο αναχωρεί μία φορά την εβδομάδα από την πόλη της Αργεντινής, Σάλτα. Αρχικά χτίστηκε για οικονομικούς λόγους, ωστόσο πλέον  λειτουργεί αποκλειστικά για τουριστικούς λόγους. Η γραμμή περνά μέσα από τα φυτείες καπνού και αγροκτήματα, 29 γέφυρες και 21 τούνελ, πριν από την αναρρίχηση σε υψόμετρο 4,200m στο La Polvorilla, την τρίτη πιο ψηλή οδογέφυρα στον κόσμο.
2.White Pass and Yukon Route, Καναδάς -ΗΠΑ

Αυτή η διαδρομή 110 χιλιομέτρων συνδέει το λιμάνι της Αλάσκας Σκάγκγουεϊ, τώρα μια δημοφιλής στάση για τα κρουαζιερόπλοια, με Ουάιτχορς, την πρωτεύουσα του Γιούκον. Ο στενός σιδηρόδρομος ολοκληρώθηκε το 1900 φτάνοντας στο Gold Rush, και διαθέτει απότομες κλίσεις, δεκάδες γέφυρες και μια σειρά από επικίνδυνες στροφές, όλα αυτά υπό το σκηνικό των παγετώνων, τα βουνά και τους καταρράκτες.
3. Nariz del Diablo, Ισημερινός

Η «μύτη του διαβόλου» είναι η διαδρομή που ακολουθεί το τρένο για να ταξιδέψει μέχρι το Alausi, κοντά στην πόλη των Άνδεων Riobamba, και Palmira, περίπου 50 μίλια νότια του νησιού. Η ταχύτητα του τρένου δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να απολαύσουν τη θέα της "Λεωφόρου των ηφαιστείων". Κάποτε επιτρεπόταν στους επιβάτες να ταξιδεύουν στην οροφή του τρένου για λόγους ασφαλείας.
4. Georgetown Loop Railroad, ΗΠΑ

Η διαδρομή  Georgetown Loop αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του κόσμου για περισσότερο από έναν αιώνα. Το τρένο μεταφέρει επιβάτες από το Τζορτζτάουν του Κολοράντο, στη γειτονική πόλη του Silver Plume,  σε υψόμετρο που ξεπερνά 600 πόδια. Η γραμμή λειτουργεί από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο.
5. The Death Railway, Ταΐλάνδη

Περισσότεροι από 90.000 εργάτες και 16.000 αιχμάλωτοι πολέμου έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σιδηρόδρομου 258 χιλιομέτρων μεταξύ της Μπανγκόκ και της Μιανμάρ. Η διαδρομή μοιάζει τρομακτική και ιδιαίτερα οι γέφυρες που διασχίζει το τρένο που μοιάζουν ξεχαρβαλωμένες, με σκηνικό τα βράχια και το απέραντο δάσος.
6.Pamban Bridge, Ινδία

Η πόλη της Rameswaram, του νησιού Pamban, συνδέεται με την ινδική ηπειρωτική χώρα με μια γέφυρα 1,5 χιλιομέτρων, το ταξίδι είναι συναρπαστικό για τους επιβάτες που φθάνουν στην ινδική πόλη Chennai. Κάθε χρόνο εκατομμύρια ταξιδιώτες χρησιμοποιούν το τρένο για τις μετακινήσεις τους αφού η πόλη Rameswaram είναι ιερή ινδουιστική τοποθεσία.
7. Kurunda Scenic Railway, Αυστραλία

Ολοκληρώθηκε το 1891. Η διαδρομή απλώνεται από Κερνς στην πόλη της Kurunda, και διαρκεί για μια ώρα και 45 λεπτά. Ο σιδηρόδρομος περνάει μέσα από το Φαράγγι Barron του Εθνικού Δρυμού , και οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα των καταρρακτών και των τροπικών δασών.
8. Mountain railways, Ινδία

Το Darjeeling Himalayan Railway, η Kalka-Shimla Railway, και η Kangra Valley Railway είναι ορισμένοι σιδηρόδρομοι κατασκευασμένοι κατά τη διάρκεια της Βρετανικής κυριαρχίας και βρίσκονται σε λειτουργία ακόμη και σήμερα. Κάθε γραμμή περνά μέσα από τις απόκρημνες πλαγιές των Ιμαλαΐων, διασχίζει ένα πανέμορφο τοπίο, τα τρένα της διαδρομής είναι συνήθως άβολα και αργά παρέχοντας στους επιβάτες τη δυνατότητα να απολαύσουν το μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο.
9. West Highland Line, Σκωτία

Ψηφίστηκε ως η καλύτερη σιδηροδρομική διαδρομή στον κόσμο από τους αναγνώστες του περιοδικού Wanderlust. Το West Highland είναι η γραμμή που συνδέει τα λιμάνια της Σκωτίας από Mallaig και Oban. Το πιο όμορφο κομμάτι της διαδρομής είναι η οδογέφυρα Glenfinnan, που βρίσκεται 30 μέτρα πάνω από το έδαφος και προσφέρει υπέροχη θέα στο Λοχ Σιλ.
10. Outeniqua Choo Tjoe, Νότια Αφρική

Ολοκληρώθηκε το 1928, η θεαματική Outeniqua Choo Tjoe συνδέει τις πόλεις του George και της Knysna στο Δυτικό Ακρωτήριο της Νότιας Αφρικής. Η 42 χιλιομέτρων διαδρομή διαρκεί περίπου δύο ώρες, ξεκινώντας από Garden Route διασχίζοντας την ακτογραμμή της χώρας και καταλήγοντας στη λιμνοθάλασσα της Knysna. Δυστυχώς το τρένο σταμάτησε να πραγματοποιεί διαδρομές με τους υπεύθυνους να προσπαθούν να το επαναφέρουν.
(Πηγή: Telegraph)
news247.gr