Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΕΜ. ΚΟΝΔΥΛΗΣ (ΤΑΙΠΕΔ): Οι ιδιωτικοποιήσεις επιστρέφουν με μεγάλο project 7 στόχων


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” και τον κ. Αλέξανδρο Κασιμάτη, ο κ. Εμ. Κονδύλης, Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, μίλησε για τα 8 μεγάλα έργα που μεταβάλλουν τις υποδομές σε όλη τη χώρα και δημιουργούν στην Ελλάδα ένα προορισμό υψηλού τουριστικού επιπέδου και διεθνή κόμβο εμπορευμάτων.

Ακόμα τόνισε ότι το project που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ,το οποίο αποτελείται από μια δυνατή ομάδα έμπειρη και με αίσθημα επαγγελματισμού που σε συνδυασμό με την άριστη συνεργασία που έχουμε με τον διευθύνοντα σύμβουλο Πασχάλη Μπουχώρη, θέτει ισχυρές βάσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω των συγκεκριμένων έργων όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ενδεικτικό του ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος η προσφορά των 1,23 δισ. ευρώ του σχήματος FRAPORT – ομίλου Κοπελούζου για την 40ετή παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Τα έργα υποδομών στα οποία αναφέρεται ο κ. Εμ. Κονδύλης είναι τα περιφερικά αεροδρόμια και λιμάνια, ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ, οι μαρίνες, οι ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ (ROSCO) και η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ.

Στόχος είναι με τις επενδύσεις που θα υλοποιηθούν να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αναβαθμισμένων υποδομών και υπηρεσιών σε όλη τη χώρα από το οποίο θα καταστεί εφικτή η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας και η δημιουργία σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας.

bankwars.gr