Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Μετρό: Eπιμένει στις ομαδικές απολύσεις η κοινοπραξία

Τι διεμήνυσαν οι υπεύθυνοι της κοινοπραξίας του Mετρό Θεσσαλονίκης σε εκπροσώπους εργαζομένων, με τους οποίους συναντήθηκαν σήμερα

Η κοινοπραξία του Mετρό Θεσσαλονίκης εμμένει στις ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων στα σκάμματα της αρχαιολογίας, παρά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο ποσού 25 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση των εργασιών.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, σε συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων και του αναδόχου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, οι υπεύθυνοι της κοινοπραξίας διεμήνυσαν ότι προχωρούν με τις απολύσεις, καθώς είναι πολλά τα ζητήματα που εκκρεμούν σχετικά με τους όρους της συμπληρωματικής σύμβασης για την αρχαιολογική ανασκαφή. Συνεπώς, όχι μόνο δεν τίθεται θέμα επαναπρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου, αλλά προχωράει και η διαδικασία απόλυσης των 96 εργαζομένων που απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Το όλο θέμα προφανώς και εντάσσεται στην αντιπαράθεση μεταξύ της Αττικό Μετρό και της ανάδοχης κοινοπραξίας, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με το αίτημα αποχώρησης του εργολάβου από το έργο της βασικής γραμμής του μετρό (οριακή προθεσμία σύμβασης).

της Άννης Καρολίδου
voria.gr