Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας για τον Προαστιακό

Πολύ σημαντικά είναι τα πρώτα ευρήματα της διαδικτυακής έρευνας που κάνει το ypodomes.com για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας. Βάσει των δειγμάτων που συλλέχθηκαν την πρώτη μέρα υπάρχει ως κυρίαρχο στοιχείο η αρνητική άποψη για το σύστημα του Προαστιακού, τουλάχιστον όπως λειτουργεί σε ποσοστό 46% ενώ οι θετικές απόψεις είναι μόλις 25%.
Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων (57%) πιστεύει πως για να αναβαθμιστεί συγκοινωνιακά το μέσο πρέπει να υπάρξουν περισσότερα δρομολόγια, ενώ ακολουθεί ως πρόταση η καλύτερη διασύνδεση με τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για το αστικό τμήμα του Προαστιακού το γνωρίζουν σχεδόν όλοι (ποσοστό 96%) και οι περισσότεροι κινούνται στο τμήμα Άνω Λιόσια-Αεροδρόμιο (ποσοστό 38%). Οι μέχρι τώρα συμμετέχοντες προτείνουν να πυκνώσουν τα δρομολόγια στο αστικό τμήμα, για να αυξηθεί η επιβατική κίνηση σε ποσοστό 62%.

Στην ερώτηση για το που πρέπει να επεκταθεί το μέσο έχουμε ντέρμπι (ποσοστό 69% ο καθένας) μεταξύ Λαύριου και Ραφήνας που έχουν πολύ μεγάλη απήχηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Αρκετά καλά τα πάει και η πρόταση προς Βάρη-Κορωπί μέσω Ελληνικού με 40%.

ypodomes