Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Προαστιακός: Επέκταση μέχρι το Λάυριο έως 2020

Επεκτείνεται έως το Λαύριο ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος αναβαθμίζοντας τη νοτιοανατολική Αττική στο επίπεδο των μεταφορών, της συγκοινωνιακής σύνδεσης και των διαμεταφορικών λειτουργιών, γεγονός που αποτελεί στόχο για το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο σχεδιάζει εκτός από τον Προαστιακό να φέρει έως το σημαντικό αυτό λιμάνι και την Αττική Οδό.
Ο Προαστιακός αναμένεται να πιάσει λιμάνι το 2020, συνδέοντας το Λαύριο και τις ενδιάμεσες περιοχές με το Κορωπί και κατ’ επέκταση με ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο. Παράλληλα στο υπουργείο εξετάζει τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού έτσι ώστε να φτάσει στις νοτιοανατολικές περιοχές της Αττικής, που σήμερα υστερούν σημαντικά σε βασικές υποδομές.
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημερώνοντας τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής εξήγγειλε την ένταξη του έργου του Προαστιακού στην επόμενη προγραμματική περίοδο, ενώ τόνισε ότι υπό μελέτη βρίσκονται και οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού, για τις οποίες οι αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα.

attikipress.gr