Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αντιπαράθεση για τις καθυστερήσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Αιχμές και ερωτηματικά από στελέχη της Αττικό Μετρό για τη στάση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Αβραμόπουλου


Απορίες εκφράζουν κύκλοι της «Αττικό Μετρό ΑΕ», που επικοινώνησαν με τηVoria.gr για τη νέα αιχμηρή επίθεση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, για τις καθυστερήσεις στις εργασίες. Και μάλιστα ανταποδίδουν τα… πυρά.

«Αν το μετρό της Θεσσαλονίκης ήταν επέκταση του μετρό της Αθήνας, θα είχε τελειώσει. Τι είναι; Πεντακόσια χιλιόμετρα, μια ευθεία», σχολίασε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Αβραμόπουλος. Αναφερόμενος μάλιστα στην «Αττικό Μετρό ΑΕ» τόνισε ότι «δεν είναι για να ανοίγει τους σταθμούς για να παίζει μουσική. Είναι για να ολοκληρώσει το έργο».

Η τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου προκάλεσε ενόχληση στη δημόσια εταιρεία. «Ο ΟΑΣΘ έτσι κι αλλιώς λειτουργεί ανταγωνιστικά απέναντι στο έργο. Το έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές. Επίσης, φρόντισε να διασφαλίσει ότι θα ασκεί το μονοπώλιο των αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη για δυο χρόνια από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί το έργο. Οι καθυστερήσεις είναι γνωστό σε ποιους οφείλονται. Ο κ. Αβραμόπουλος δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται στο μετρό. Ελπίζουμε να μην έχει σχέση με την παρουσία του στον ΟΑΣΘ ως εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης, θέση που είναι έμμισθη, ούτε με το γεγονός ότι κατείχε ανάλογη θέση ως εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών στο παρελθόν», έλεγαν στελέχη της Αττικό Μετρό, που ωστόσο θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς, όπως δήλωσαν, διατυπώνουν προσωπικές απόψεις.

Τα ίδια στελέχη επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κάποια κόντρα ούτε με τη διοίκηση του δήμου, ούτε προσωπικά με τον κ. Αβραμόπουλο ή τον ΟΑΣΘ, αλλά απορούν για τους λόγους για τους οποίους –κατά την άποψή τους- «βάλλεται διαρκώς το έργο και η εταιρία, χωρίς λόγο».

voria.gr