Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

14 κρούσματα ηλεκτροπληξίας στο μετρό

Από τη σημερινή επιθεώρηση των συρμών του μετρό θα εξαρτηθεί η εργασιακή ειρήνη στο σημαντικότερο μεταφορικό μέσο της πρωτεύουσας. Χθες η Ενωση εργαζομένων στον ΗΣΑΠ και το σωματείο ηλεκτροδηγών αποκάλυψαν ότι την Παρασκευή σημειώθηκε το 14ο κρούσμα ηλεκτροπληξίας σε συρμό της γραμμής Ανθούπολη-Ελληνικό και προαναγγέλλουν ότι αν δεν γίνουν παρεμβάσεις από τη διοίκηση, θα θέσουν σε εφαρμογή όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.
Ανοίγουν όμως και άλλα δύο θέματα, θέτοντας ζήτημα για τους συρμούς πρώτης γενιάς αλλά και τους καινούργιους, της τρίτης γενιάς, που παρουσίασαν ελλείψεις κατά τη φάση της ένταξής τους στο σύστημα. Αποκαλύπτουν επίσης ότι από τους 46 συρμούς του ηλεκτρικού, περίπου οι μισοί είναι εκτός κυκλοφορίας και τα δρομολόγια καλύπτονται με τροχαίο υλικό ηλικίας 30 ετών!
Με άλλη ανακοίνωσή τους, οι δύο φορείς αποκαλύπτουν ότι ένα μέρος από τα κενά στο προσωπικό του μετρό και του ηλεκτρικού οφείλεται στις αποσπάσεις υπαλλήλων σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία. Σε αυτόν τον λόγο αποδίδουν την έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια εισιτηρίων και την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού που σχηματίζει ουρές.
Ζητούν να επανέλθουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ που είχαν μεταταχθεί το 2010 και έχουν τοποθετηθεί στη φύλαξη αρχαιολογικών χώρων, καθώς και να γίνουν προσλήψεις προσωπικού όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και έναν χρόνο.

Χ.ΤΖ.
efsyn.gr/