Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Καλαμάτα. Θετικός ο Νίκας για προαστιακό με τη συνδρομή του δήμου

Θετικός στη λειτουργία προαστιακού σιδηροδρόμου στον Δήμο Καλαμάτας, με την οικονομική συνδρομή και της δημοτικής αρχής, δήλωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με αφορμή σχετική ερώτηση του Σπύρου Μωρακέα, συμβούλου του Δικτύου Ενεργών Πολιτών, στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία, ο δήμαρχος επανέλαβε ότι ο προαστιακός σιδηρόδρομος μπορεί να λειτουργήσει στα όρια του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και να επεκταθεί πέρα από αυτά, μέσω προγραμματικών συμβάσεων και με άλλους δήμους του νομού μας, όπως αυτοί της Μεσσήνης και της Οιχαλίας.
Αναφορικά δε με το μέλλον του σιδηροδρόμου στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο γενικότερα, ο δήμαρχος επανέλαβε πως αυτό που γνωρίζει είναι ότι θα υπάρξει σχετική σύσκεψη στην Αθήνα με τη συμμετοχή στελεχών του ΟΣΕ και του υπουργείου Υποδομών και Δικτύων.
«Τα τουριστικά τρενάκια δεν αποτελούν λύση, ο σιδηρόδρομος πρέπει να επαναλειτουργήσει, στη βάση των εμπορευματικών μεταφορών και ενδεχομένως -στη συνέχεια- και με επιβατικά δρομολόγια» κατέληξε ο Π. Νίκας.

"Ελευθερία" Καλαμάτας
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/43485-nikas-proastiakos