Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Συνάντηση Τατούλη με τον πρόεδρο της ΓΑΙΑ ΟΣΕ με στόχο την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο

Με στόχο την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο και την αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου, που παραμένει ανενεργό τα τελευταία χρόνια, παρά τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τον εκσυγχρονισμό του, συναντήθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑ ΟΣΕ ΑΕ Αθανάσιος Σχίζας.
Ο περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη διασύνδεσης του προγράμματος που έχει καταρτίσει από κοινού η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον ΟΣΕ, με τη σχεδιαζόμενη αξιοποίηση της σιδηροδρομικής ακίνητης περιουσίας, «ώστε οι επενδύσεις που θα γίνουν να είναι ενταγμένες σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο, με κύρια κατεύθυνση το τουριστικό προϊόν».
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι στόχος της Περιφέρειας, είναι να αξιοποιήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, κύρια με τουριστικό κι εμπορευματικό προσανατολισμό, καθώς και προαστιακό, όπου οι τοπικές ανάγκες το υπαγορεύουν.
Ο κ. Σχίζας συμφώνησε στην ανάπτυξη ενός κοινού σχεδίου αξιοποίησης της σιδηροδρομικής ακίνητης περιουσίας στη βάση του σχεδίου επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου και έθεσε στη διάθεση της Περιφέρειας και του ΟΣΕ κάθε δυνατή συνδρομή στην εξειδίκευση του επιχειρησιακού σχεδιασμού του προγράμματος.

"Η"