Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Τέλος σε χορευτές και ακροβάτες σε βαγόνια τρένων της Νέας Υόρκης

Διάφοροι καλλιτέχνες δίνουν κάθε μέρα παράσταση στα βαγόνια των τρένων της Νέας Υόρκης. Ακόμη κι αν επικρατεί συνωστισμός, πάντα βρίσκουν τον τρόπο να ελκύουν την προσοχή και τα χειροκροτήματα των επιβατών. Οι χορευτές των τρένων είναι πλέον ένα αξιοθέατο στο Μεγάλο Μήλο.
Η αστυνομία της Νέας Υόρκης, έχει όμως διαφορετική γνώμη για τους ακροβάτες των τρένων. Θεωρεί τις δράσεις τους παραβατικές:

«Η συμπεριφορά τους δεν αρμόζει σε ένα βαγόνι του υπογείου. Είναι πολύ επικίνδυνη τόσο για τους ίδιους τους ακροβάτες, όσο και για το κοινό που μετακινείται με το τρένο. Συγνώμη αλλά ο υπόγειος σιδηρόδρομος δεν είναι για να ζεις μόνιμα εκεί και δεν προσφέρεται για ακροβατικές δραστηριότητες. Αυτή είναι η πραγματικότητα» δήλωσε ο διευθυντής της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Γουίλιαμ Μπράτον.

Περισσότερα από 200 άτομα έχουν συλληφθεί το 2014 για τα ακροβατικά που έκαναν στα τρένα. Το 2013, αντίστοιχα, δεν είχαν γίνει περισσότερες από 40 συλλήψεις.

Ο Andrew “Goofy” Saunders μαζί με φίλους του άρχισαν τα ακροβατικά στα τρένα το 2007, με σκοπό να βγάλουν χρήματα για να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό χορού. Τώρα έχουν φτιάξει την ομάδα W.A.F.F.L.E.:

«Δεν έχουμε πλέον χώρους για να δίνουμε παραστάσεις. Δεν μπορούμε να χορεύουμε σε εξωτερικούς χώρους, εκτός κι αν έχουμε πάρει άδεια».

Ο Άρθουρ Κράμερ, κάτοικος της Νέας Υόρκης διαφωνεί με την απόφαση της αστυνομίας:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι έγκλημα. Υπάρχουν σοβαρότερα αδικήματα που γίνονται στην πόλη και για τα οποία πρέπει να ανησυχούμε. Αυτό συμβαίνει πρακτικά σε όλη μου τη ζωή, που μένω στο Μανχάταν».

Η θεωρία της αστυνομίας είναι ότι αυτή η δραστηριότητα των ακροβατών και των χορευτών μπορεί να τους οδηγήσει στο μέλλον σε μικροπαρανομίες αλλά και άλλου είδους έκνομη συμπεριφορά. Γι’ αυτό και πιστεύει ότι όλα πρέπει να τιμωρούνται, ώστε να αποφεύγονται τα σοβαρότερα εγκλήματα στο μέλλον.




euronews