Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

CEO της Alstom: Αναμένει να κλείσει η συμφωνία με την GE στις αρχές του 2015

Παρίσι (Dow Jones) – Ο διευθύνων σύμβουλος της Alstom, Patrick Kron, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένεται να κλείσει η πώληση του μεγαλύτερου μέρους της εταιρείας στην General Electric, στο α΄ μισό του 2015, όταν η γαλλική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ασκήσει το δικαίωμα απόκτησης ποσοστού 20%.
Στη διάρκεια των τριών επόμενων μηνών, η διοίκηση της Alstom θα προχωρήσει σε due diligence για να καθορίσει τις λεπτομέρειες με την General Electric. Η γαλλική εταιρεία θα συμβουλευτεί επίσης τα συνδικάτα και άλλους μετόχους σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, δήλωσε ο Kron σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe1.
Τόνισε ακόμη ότι αναμένει να υποβάλει τη συμφωνία προς έγκριση στους μετόχους μέχρι το φθινόπωρο, έτσι ώστε η συμφωνία να μπορεί να κλείσει επισήμως στο α΄ εξάμηνο του 2015. Η γαλλική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να αγοράσει ποσοστό στην Alstom από τον μεγαλύτερο μέτοχό της Bouygues SA, στη διάρκεια των 20 μηνών μετά από το κλείσιμο της συμφωνίας.

Το Σάββατο, η Alstom συμφώνησε να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων ενεργειακού εξοπλισμού στην GE και να δημιουργήσει τρεις κοινοπραξίες που θα ανήκουν ισομερώς στις δύο εταιρείες, για να στεγάσουν τα πυρηνικά assets της Alstom, τις δραστηριότητες εξοπλισμού δικτύου και τις δραστηριότητες ανανεώσιμης ενέργειας.

Η πρόταση της GE για τα assets της Alstom αποτιμά τη συνολική αξία της μονάδας ενεργειακού εξοπλισμού στα 17 δισ. δολάρια. Ο Kron δήλωσε ότι η Alstom θα εξετάσει περαιτέρω εξαγορές στον σιδηροδρομικό κλάδο μετά από την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την GE. Δήλωσε ότι σκοπεύει να παραμείνει στο τιμόνι της εταιρείας.

 Dow Jones Newswires
Πηγή:www.capital.gr