Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Κανονικά τα δρομολόγια των τρένων σήμερα και αύριο

Σε αναμονή η συνάντηση  ΠΟΣ  -  Χρυσοχοϊδη

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των τρένων μετά την απόφαση της ΠΟΣ για αναστολή των κινητοποιήσεων  που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Μεγάλη Τρίτη και για αύριο Μεγάλη Τετάρτη .




Αυτό μετά από συνάντηση που είχε την Μ. Δευτέρα η ΠΟΣ με τις διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και "λαμβάνοντας υπόψη την άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός και την ανάγκη να διευκολυνθεί το επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις του", όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η ΠΟΣ δεν κάνει πίσω στις διεκδικήσεις της για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2014, συνεχίζει να διατρανώνει την αντίθεση της στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ και ζητάει προσλήψεις προσωπικού για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εταιριών του ΟΣΕ.
Όπως τονίζεται, εκκρεμεί η οριστικοποίηση της συνάντησης με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μέχρι τότε, ισχύουν οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στις εμπορικές αμαξοστοιχίες από την Μ. Δευτέρα έως και ανήμερα το Πάσχα, όπως και οι τρεις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στις 19, 20 και 21 Απριλίου όλου του προσωπικού του ομίλου ΟΣΕ.