Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Κόντρα Τζιτζικώστα –Ιωαννίδη για τον σιδηρόδρομο στο λιμάνι

Τι λέει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για τα όσα είπε ο κ. Ιωαννίδης σχετικά με το έργο σύνδεσης του ΟΛΘ με το δίκτυο του ΟΣΕ. Τι ανταπαντά ο Ιωαννίδης

Απάντηση στην επίθεση που του εξαπέλυσε ο Γιάννης Ιωαννίδης, σχετικά με το έργο σύνδεσης του ΟΛΘ με το δίκτυο του ΟΣΕ, δίνει με ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Όπως αναφέρει, το ζήτημα ένταξης του έργου αυτού στο νέο ΕΣΠΑ, είχε τεθεί από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλο, κατά την συνάντηση που είχε με τον κ. Τζιτζικώστα στις 23 Ιανουαρίου 2014. Ο περιφερειάρχης είχε από τότε δεσμευτεί πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο ΣΕΣ 2014-2020. Ακολούθησαν τεχνικές συναντήσεις μεταξύ υπηρεσιακών στελεχών του ΟΣΕ και της ΠΚΜ προκειμένου να διευθετηθούν τα ζητήματα που πρέπει, έτσι ώστε να μπορέσει το έργο να ενταχθεί στο ΣΕΣ 2014-2020.
«Σήμερα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης αυτών των προαπαιτούμενων κι αυτό που απομένει είναι η ολοκλήρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, η οποία ασφαλώς και υλοποιείται από τον ΟΣΕ. Μόλις αυτή ολοκληρωθεί, ο φάκελος του έργου θα είναι έτοιμος, ώστε να ενταχθεί στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Κεντρικής Μακεδονίας για το 2014-2020 κι αυτό δεν αποτελεί ούτε ανεδαφική δέσμευση, ούτε προεκλογική εξαγγελία», σημειώνει ο κ. Τζιτζικώστας.
«Όσοι έχουν αναγάγει τις ειρωνικές ανακοινώσεις σε αγαπημένο σπορ, μη έχοντας να προτείνουν το παραμικρό, ας φροντίζουν τουλάχιστον να ενημερώνονται σωστά για να μην εκτίθενται επανειλημμένα», τονίζει. 

Νέα απάντηση Ιωαννίδη

Μετά την απάντηση του γραφείου του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο συνδυασμός «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» τονίζει: «Για μία ακόμη φορά το γραφείο του περιφερειάρχη παραδέχεται την ουσία όσων σημειώσαμε. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμία σχέση ούτε με την προετοιμασία του έργου, ούτε με την ένταξη του στο ΣΕΣ. Το να εξαγγέλλεις έργα που είναι αρμοδιότητας άλλου, είναι τακτική παλαιοκομματική. Ας την σταματήσει λοιπόν».

voria.gr