Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Σιδηροδρομικοί σταθμοί από το μέλλον. Ουρανοξύστες κατακόρυφης στάθμευσης τρένων! Δείτε τις εικονες


Αν η ιδέα σας φαίνεται φανταστική μη απορείτε ότι δεν μπορεί και να υλοποιηθεί όταν τα παραδείγματα που έχουμε δει έως σήμερα  και ήταν εξωπραγματικά, τα έχουμε στην καθημερινότητα μας. Ποιος θα πίστευε αλήθεια   όλη αυτή την τεχνολογία που έχουμε σήμερα  ότι θα γίνονταν πράξει σε λίγες δεκαετίες.
Να λοιπόν πως σκέπτονται να υλοποιήσουν την ιδέα της κατακόρυφης στάθμευσης τρένων οι εμπνευστές τους .
Με το όνομα «Hyper Speed Vertical Train Hub» ο κάθετος αυτός σιδηροδρομικός σταθμός θα μπορούσε να αντικαταστήσει τους σταθμούς όπως τους ξέρουμε σήμερα  με γιγάντιους ουρανοξύστες, σύμφωνα με τους Λονδρέζους Christopher Christophi και Lucas Mazarrasa.
Μαγνήτες τοποθετημένοι στην πρόσοψη του ουρανοξύστη θα «οδηγούν» τα τραίνα στην κορυφή. Τα καθίσματα των επιβατών θα έχουν την δυνατότητα να παραμένουν όπως  και στην οριζόντια πορεία του τρένου όπως συμβαίνει και μετά  καθίσματα του μύλου του λούνα Παρκ
Με την ανάπτυξη κατακόρυφης στάθμευσης τρένων μπορούν να ελευθερωθούν τεράστιες εκτάσεις χώρων στις  μεγαλούπολης .
Ο σταθμός Hyper Speed Vertical Train Hub έχει στόχο να αντιμετωπίσει τις αναπόφευκτες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι πόλεις έως το 2075 και να προσφέρει βιώσιμες και εφικτές λύσεις για το μέλλον των μεταφορών λένε οι άνθρωποι πού εμπνεύστηκαν την ιδέα.

Δείτε τις εικόνες