Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Πειραιάς-3 Γέφυρες, το απαραίτητο έργο για την Αθήνα έρχεται


Ένα έργο με μεγάλη ιστορία

Μέσα στο 2014 η ΕΡΓΟΣΕ έχει ήδη δημοπράτησε δύο από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα και μάλιστα σε περίοδο βαθιάς κρίσης. Μιλάμε για το έργο σκούπα Κιάτο-Ροδοδάφνη και το έργο ανάταξης της σηματοδότησης Αθήνα.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-3 ΓΕΦΥΡΕΣ
Η νέα μεγάλη δημοπράτηση που θα δούμε στην περιοχή της Αθήνας είναι αυτή την ολοκλήρωσης του τμήματος Πειραιάς-3 Γέφυρες που θα κλείσει τον κύκλο εκσυγχρονισμού του Σιδηρόδρομου εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης.

Αυτή την εποχή ολοκληρώνονται τα τεύχη δημοπράτησης και το έργο αναμένεται να προωθηθεί προς δημοπράτηση μέσα στο 2014. Το κόστος του έργου κυμαίνεται στα 100εκ.ευρώ και αφορά εργολαβία- σκούπα που ολοκληρώνει την παλιά ανολοκλήρωτη εργολαβία που διαλύθηκε το 2011. Τα έργα υπολογίζεται ότι ολοκληρωθούν σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Μέσα στην εργολαβία περιλαμβάνεται και η ολοκλήρωση κατασκευής του Κεντρικού Σταθμού της Αθήνας (του σταθμού Λαρίσης) που είναι ένα γιαπί εδώ και 12 χρόνια. Ο σταθμός της Αθήνας πού παραμένει κατ` ευφημισμόν "κεντρικός σταθμός" της πρωτεύουσας με την εικόνα να θυμίζει σταθμό επαρχιακής πόλης, δεκαετίας του 1980. Το σημαντικό είναι ότι στην εργολαβία περιλαμβάνεται και το κέλυφος του σταθμού. Η δημοπράτηση του έργου τοποθετείται με αισιόδοξες προβλέψεις μέσα στο καλοκαίρι.

ypodomes.com