Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Επισκέπτης. Ο τεχνικός που κρατά στα χέρια του την ασφάλεια των τρένων. Δείτε το βίντεο

Έχει την ασφάλεια των τρένων στα χέρια του, είτε αυτά είναι επιβατικά, είτε είναι εμπορικά. Δεν μπορεί να αναχωρήσει αμαξοστοιχία, αν  ο ειδικός τεχνικός δεν δώσει το Ο.Κ για την αναχώρηση της. Αναφερόμαστε στον τεχνικό,  που είναι  γνωστός στους σιδηροδρομικούς με την ονομασία Επισκέπτης.
Είναι ο άνθρωπος που κάτω  από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες είναι παρόν για τον έλεγχο της αμαξοστοιχίας λίγο πριν την αναχώρηση της. Είναι αυτός ο τεχνικός , που οι επιβάτες πολλές φορές  τον βλέπουν με ένα σφυρί στο χέρι, να ελέγχει βαγόνι προς βαγόνι την αμαξοστοιχία σε όλα εκείνα τα σημεία που είναι αναγκαία για την ασφάλεια της  κυκλοφορία της. Επίσης, ελέγχει και έχει την ευθύνη για την σωστή φόρτωση εμπορικών βαγονιών έτσι ώστε το μεταφερόμενο φορτίο να παραδοθεί στον πελάτη  με ασφάλεια. 
Εν κατακλείδι θα λέγαμε είναι άνθρωπος που έχει τον τελευταίο λόγο στην αναχώρηση μιας  αμαξοστοιχίας. Χωρίς την δική του συγκατάθεση δεν μπορεί να αναχωρήσει καμιά αμαξοστοιχία.
 Το πόσο σημαντική είναι η αποστολή του Επισκέπτη,  μας  την αναλύει ο  επικεφαλής υπεύθυνος των τεχνικών στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης  κ. Δημήτριος Χαρατζής. Δείτε το βίντεο.