Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΕΠΕ: Εφικτή η επαναλειτουργία του τρένου στην Καλαμάτα

Με επιστολή της προς κάθε αρμόδιο φορέα η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης του ΟΣΕ θεωρεί ότι είναι εφικτή η επαναλειτουργία του τρένου στην Καλαμάτα και στην ευρύτερη περιοχή δεδομένου και των μέχρι τώρα θετικών αποτελεσμάτων των τοπικών δρομολογίων της Πελοποννήσου. Στην επιστολή της η ΠΕΠΕ αναφέρει:

 «Η αποδοχή από εσάς του αιτήματος για τη λειτουργία κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης στο Δήμο Μεσσήνης το Σεπτέμβριο, της λειτουργίας της γραμμής Καλαμάτας – Μεσσήνης είναι ένα πρώτο θετικό βήμα.
Θεωρούμε σαν Σωματείο ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου έχει μεγάλες και πολλές δυνατότητες κι αυτό φαίνεται από τη λειτουργία του Προαστιακού Πάτρας, Διακοφτό – Καλάβρυτα, Κατάκολο - Πύργος – Ολύμπια.
Εκτιμούμε ότι το αίτημα για καθημερινή λειτουργία της γραμμής Καλαμάτα – Μεσσήνη – ΤΕΙ – Ζευγολατιό – Διαβολίτσι, είναι υλοποιήσιμο άμεσα.
Λόγω ότι όλα τα δεδομένα υπάρχουν π.χ. τεχνική βάση συντήρησης, τροχαίο υλικό και προσωπικό μαζί με όλους τους φορείς της περιφέρειας αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο στόχος της μόνιμης επαναλειτουργίας είναι εφικτός.


                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                         Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

          ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ                        ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ