Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Μια άδεια παραμονής σε Πακιστανό ως ένδειξη τιμής στην ανθρωπιά

Η χειρονομία του υπουργείου Εσωτερικών με φόντο την αυτοθυσία δύο Πακιστανών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Κρυονέρι

Ήταν Απρίλιος του 2012 όταν τον γύρο της ειδησεογραφίας έκανε ένα τραγικό δυστύχημα στο Κρυονέρι, αλλά και μια πράξη αυτοθυσίας. Πακιστανοί και Έλληνες, μαζί στα συντρίμμια, από όπου είχε ξεπηδήσει η ανθρωπιά.
Δεκαπέντε μήνες αργότερα, Ιούλιος του 2013, μια άδεια παραμονής που απονέμει το υπουργείο Εσωτερικών σε αλλοδαπό για εξαιρετικούς λόγους θυμίζει ένα δρομολόγιο θανάτου αλλά και μια πράξη ζωής που δεν σηκώνει διαχωρισμούς χρώματος, φυλής, καταγωγής.
 Στις 12.33 το μεσημέρι, 6 Απριλίου 2012, στο ύψος του Κρυονερίου, μεταξύ των σταθμών Δεκελείας και Αγίου Στεφάνου, σε σημείο όπου η σιδηροδρομική γραμμή είναι κλειστή και δεν υπάρχει διάβαση για οχήματα, ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων ακινητοποιήθηκε πάνω στις γραμμές του τρένου.
Τρεις άντρες είδαν το περιστατικό και έσπευσαν να βοηθήσουν. Ο Hamayun Anwar και ο Wakar Ahmed, 32 ετών, μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο για να τους απεγκλωβίσουν ενώ ο 41χρονος Masood Ahmed προσπαθούσε απ' έξω να τραβήξει τους δύο ηλικιωμένους.
 Όμως δεν πρόλαβαν... Τη στιγμή εκείνη διέρχονταν αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα. Το τρένο προσέκρουσε πάνω στο ακινητοποιημένο όχημα.
Οι επιβάτες του ΙΧ έχασαν τη ζωή τους, μαζί και οι δύο από τους τρεις Πακιστανούς που έσπευσαν προς βοήθεια. Ο τρίτος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
 Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης αποφάσισε να χορηγήσει «για τη γενναία πράξη αυτοθυσίας» στον Masood Ahmed άδεια παραμονής στη χώρα μας για εξαιρετικούς λόγους και η πολιτική ηγεσία θα τον υποδεχτεί στο υπουργείο το μεσημέρι της Τετάρτης (31.7.2013). Η Ακαδημία Αθηνών έχει απονείμει βραβείο μετά θάνατο στους Hamayun Anwar και Wakar Ahmed για υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας.
 Bestnews.gr