Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ψάχνουν υπόγειες διαδρομές μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ -Γερμανικών Σιδηροδρόμων

Πέντε συμβάσεις έργων χωρίς διαγωνισμό έδωσε στους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους την περίοδο 2000 – 2003 η ΕΡΓΟΣΕ. Αυτές, αλλά και άλλες, της Αττικό Μετρό φαίνεται ότι θα τεθούν στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων αρχών.
Πρόκειται για συμβάσεις συμβουλευτικών υπηρεσιών αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που κατ’ ανάθεση έδωσε η ΕΡΓΟΣΕ στους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους.
Το ίδιο διάστημα, ανέθεσε στην γερμανική εταιρεία και έργο σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ.
Η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, που αποκάλυψε την υπόθεση μιζών οι οποίες αφορούν σιδηροδρομικά έργα και στην Ελλάδα , επικαλούμενος πηγές της Εισαγγελίας της Φραγκφούρτης, υποστηρίζει ότι το μαύρο χρήμα έφτασε στην Ελλάδα μέσω εταιρείας συμβούλων που έχει την έδρα της στο νησί Τζέρσεϊ, που βρίσκεται στη θάλασσα της Μάγχης. Από την πλευρά των Γερμανικών Σιδηροδρόμων τις μίζες έδινε η θυγατρική τους DB International.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μίζες διοχετεύτηκαν σε πρόσωπα που είχαν την αρμοδιότητα για την κατασκευή της γραμμής από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Αθήνας, το λιμάνι του Πειραιά και την Κόρινθο. Το θέμα δεν αφορά κατασκευαστικά έργα αλλά συμβουλευτικές υπηρεσίες.

 Matrix24