Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Σιδηροδρομικοί επισημαίνουν τα προβλήματα στον Προαστιακό σιδηρόδρομο με επιστολή τους στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο δίκτυο του Προαστιακού σιδηροδρόμου επισημαίνουν με επιστολή τους που απέστειλαν στο διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο οι σιδηροδρομικοί κ.κ. Νικόλαος Ντάνος και Αθανάσιος Κασκούτας. Στην επιστολή τους οι κ.κ. Ντάνος και Κασκούτας αναφέρουν:

«Βιώνουμε εδώ και καιρό με συναισθήματα λύπης και  απογοήτευσης την συνειδητή προσπάθεια απαξίωσης του προαστιακού σιδηροδρόμου Αεροδρομίου-Κιάτου.
Δε φτάνει η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού στις συμπληγάδες του Σ.Κ.Α. και στις αμαξοστοιχίες Χαλκίδας, τώρα προστέθηκε και η διάλυση του δικτύου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με αποκλειστική ευθύνη των εταιρειών που εμπλέκονται στη συντήρηση των έργων υποδομής.
 Η γραμμή 502 στο κομμάτι Λιόσια-Κόρινθος δε λειτουργεί λόγω έλλειψης αντίβαρων-φθορά σε κονσόλες και ίδια ζημιά επέρχεται και στην γραμμή  501.
 Τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό δεν ενδιαφέρει ο τρόπος συνεννόησης μεταξύ εταιρειών, αλλά η χρονική επιβάρυνση που προκύπτει μέχρι να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο δίκτυο. Μάς ενδιαφέρει να ασφαλιστεί το δίκτυο, να επανέρθει η λειτουργία των δυο γραμμών – να επαναλειτουργήσει η φωτοσήμανση  Κάντζα - Αεροδρόμιο  και επιτέλους ο Ο.Σ.Ε. να φυλάξει την περιουσία του – τη δημόσια πανάκριβη υποδομή, πιθανότατα με την ίδρυση και συνδρομή αστυνομίας σιδηροδρόμου, η οποία θα κατοχυρώσει τη φύλαξη των εγκαταστάσεων - δίκτυο -  σήραγγες.
Επιτέλους κύριε διευθύνοντα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρέπει να ασκήσει αφόρητη πίεση, ώστε να επανέρθει το δίκτυο του προαστιακού σε κατάσταση που να εξυπηρετεί τους χρήστες που επισημαίνουμε ότι είναι δίκαια αγανακτισμένοι».  
              
 Με εκτίμηση,

Νικόλαος Ντάνος                                                            Αθανάσιος Κασκούτας
Προσωπικό ΕΛΞΗΣ                                                           Προσωπικό ΚΙΝΗΣΗΣ