Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Τον Ιούλιο ξεκινούν οι διαδικασίες για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Εντός του Ιουλίου ξεκινούν οι διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οπως τόνισε χθες από τον Πειραιά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, «σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί και η επίσημη έναρξη αποκρατικοποίησης της εταιρείας».

Γνωστοποίησε, δε, πως είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον της Cosco για να λάβει μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής και πολύ πριν βγει ο διαγωνισμός στον «αέρα» ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πέρα από τους Κινέζους, έχουν εκδηλώσει όμιλοι από τη Γαλλία και τη Ρωσία, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών - σιδηροδρόμων.
Αναβάθμιση
«Το λιμάνι του Πειραιά συνδέθηκε με το τρένο και η ελληνική πολιτεία ολοκληρώνει με συγκεκριμένα βήματα τη στρατηγική αναβάθμισή του τρένου. Ξαναβάζουμε τον Πειραιά στους νέους διεθνείς εμπορικούς δρόμους, στις νέες διαδρομές των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων, από και προς την Ασία, από και προς τις μεγάλες ευρωπαϊκές και μεσογειακές αγορές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Πρόσθεσε δε πως «οι Κινέζοι, τόσο στην επίσκεψή μου στην Κίνα όσο και με συνεχείς αδιάλειπτες επαφές στην Ελλάδα, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, όπως ακούσατε και πριν από τον κάπτεν Γουέι, και για άλλες επενδύσεις στη χώρα μας».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως τα αποτελέσματα των επενδύσεων στον Πειραιά τα τελευταία χρόνια «μας διδάσκουν κάτι πολύ σημαντικό: όποια και αν είναι η ένταση και η μορφή της κρίσης, η απάντηση είναι να επενδύουμε σε πεδία ανταγωνιστικά και σε συμφωνία με τις μεγάλες παραγωγικές και οικονομικές ροές της εποχής μας αλλά και του μέλλοντος».

«Εθνος»