Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Έναρξη διαδικασίας αξιοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τη διαδικασία, το χρονοδιάγραμμα και τους όρους αξιοποίησης για την πώληση του 100% των μετοχών και τη μεταβίβαση του ελέγχου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε επενδυτή που θα επιλεγεί μέσω διεθνούς, ανοιχτού, πλειοδοτικού διαγωνισμού ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.


Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Όπως ανέφερε πρόσφατα ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Rosco θα ξεκινήσει εντός του επόμενου δεκαημέρου, με τα νομικά προβλήματα που σχετίζονταν με τον οργανισμό να έχουν αρθεί. 

Η ιδιωτικοποίηση αφορά στο 100% της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τα 2,5 χιλιάδες χιλιόμετρα του εγχώριου σιδηροδρομικού δικτύου. 

Βασικό εμπόδιο για την αποκρατικοποίηση του οργανισμού ήταν η έρευνα που είχε κινήσει η Κομισιόν σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις του προς ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για το οποίο, όπως αναφέρουν από την κυβέρνηση, έχει εξευρεθεί λύση.



Πηγή:www.capital.gr