Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Αίγυπτος: Ένοχοι κρίθηκαν 2 σιδηροδρομικοί υπάλληλοι για το περυσινό δυστύχημα κοντά στην πόλη Ασιούτ

Στο οποίο σκοτώθηκαν δεκάδες παιδιά. Καταδικάστηκαν σήμερα, ο καθένας σε ποινή κάθειρξης 10ετών.

Δύο αιγύπτιοι σιδηροδρομικοί καταδικάστηκαν σήμερα, ο καθένας σε ποινή κάθειρξης 10ετών, για το πολύνεκρο δυστύχημα που έγινε πέρυσι τον Νοέμβριο, αναζωπυρώνοντας τη λαϊκή οργή για το κακής ποιότητας σιδηροδρομικό δίκτυο στη βορειοαφρικανική χώρα.
Περίπου 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα αυτό, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά.
Οι Χουσέιν Αμπντελραχμάν και Σάγιεντ Αμπντέλ Ραντουάν, οι φύλακες ισόπεδης σιδηροδρομικής διάβασης, κρίθηκαν ένοχοι από το ποινικό δικαστήριο της πόλης Ασιούτ, στη νότια Αίγυπτο, ως υπαίτιοι για το πολύνεκρο δυστύχημα, που προκλήθηκε από "αμέλεια" την οποία επέδειξαν κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, ανακοίνωσε μια νομική πηγή μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. 
Αμφότεροι οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι καταδικάστηκαν στην καταβολή προστίμου ίσου με 14.200 αμερικανικά δολάρια (εκατό χιλιάδες αιγυπτιακές λίρες). 
Μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι, επειδή και οι 2 φύλακες κοιμόντουσαν, ένα σχολικό λεωφορείο βρέθηκε να κινείται εντός της περιοχής της φυλασσόμενης ισόπεδης διάβασης, ακριβώς την ώρα που διήρχετο η υπεραστική επιβατική αμαξοστοιχία, με το ανωτέρω οικτρό αποτέλεσμα.

 ΣΚΑΙ