Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Απειλούν με αποκλεισμό του προαστιακού στην Πάτρα


Περιμένουν την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την επέκταση του οι  κάτοικοι

Επί ποδός βρίσκονται οι κάτοικοι των Αραχωβιτίκων στην Αχαΐα που περιμένουν την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την επέκταση του Προααστιακού μέχρι την περιοχή τους, στο τέλος Ιανουαρίου.
Το αίτημα για την επέκταση είναι πάγιο για τους κατοίκους οι οποίοι σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις, μετά την πρόσφατη χρονική εκτίμηση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι αυτό θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου.

Αν όμως κάτι τέτοιο δεν υλοποιηθεί, είναι αποφασισμένοι, να κινητοποιηθούν δυναμικά, ακόμα και να αποκλείσουν τις ράγες και να ακινητοποιήσουν το τρένο.

Την ίδια ώρα και ο δήμος ασκεί πιέσεις για την επέκταση του Προαστιακού όχι μόνο προς Αραχωβίτικα και Ψαθόπυργο αλλά και στη νότια πλευρά της πόλης (Βραχναίκα, Καμίνια, Κάτω Αχαΐα).

Στο πλαίσιο αυτό την επόμενη Τρίτη ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λοτσάρης θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να ξεκαθαριστεί χρονικά το ζήτημα με την επέκταση της γραμμής στα Αραχωβίτικα, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και για τα αποτελέσματα της μελέτης για την βιωσιμότητα της επέκτασης του Προαστιακού μέχρι την Κάτω Αχαΐα, η οποία και θα κρίνει την υλοποίηση ή όχι αυτού του αιτήματος.

Πηγή: patrastimes.gr