Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς μετρό και σήμερα - Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ και Τραμ


7Η ΗΜΕΡΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ
Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και σήμερα οι συρμοί του Μετρό στην πρωτεύουσα, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Τραμ και τον ΗΣΑΠ. Το Σωματείο Λειτουργίας Εργαζομένων στο Μετρό αποφάσισε εκ νέου 24ωρη απεργία για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, σήμερα Τετάρτη, από την έναρξη έως τη λήξη λειτουργίας στο μέσο.

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε Τραμ και ΗΣΑΠ, προκειμένου να γίνουν οι Γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων.
Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.
Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία από τις 11 το πρωί εώς τις 5 το απόγευμα.
Επίσης οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς προσανατολίζονται σε στάσεις εργασίας, την επόμενη Τρίτη, 29 Ιανουαρίου καθώς και σε 24ωρη απεργία, την επόμενη Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου.
Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΣΤΑΣΥ-ΟΣΥ-ΟΣΕ), στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους.
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο απέναντι στην «κυβερνητική αυθαιρεσία», στη μη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στη μη ιδιωτικοποίηση και στο «ξεπούλημα» των εταιρειών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς.
"Εθνος"