Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΡΙΝΘΟΣ. ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ….ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ!


Δεκάδες χρόνια το αντίστοιχο τοίχος του… Βερολίνου για την Κόρινθο έκοβε την πόλη στα δύο και μάλιστα στο καλύτερο σημείο της. Στην πρόσβαση προς το παραλιακό μέτωπο.

Περνάει στα ιδιαίτερα θετικά της σημερινής Δημοτικής Αρχής ότι τελικά έριξε αυτό το ”τείχος” και οι χιλιάδες επισκέπτες που εισέρχονται στην πόλη από την πλευρά της Ανατολικής Κορινθίας θα μπορούν πλέον να βλέπουν το θαυμάσιο αρχιτεκτονικά κτήριο του σταθμού και τον περιβάλλοντα χώρο.
Μάλιστα θα μπορούσε να γίνει και ένα τμήμα της περιοχής ως “Μουσείο σιδηροδρόμου”
Βεβαίως χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα από τον Δήμο ,αλλά αφού μπήκε το νερό  στ΄ αυλάκι ελπίζουμε να αναβαθμιστεί ολόκληρη η περιοχή.
Όμως τόσο ο δήμαρχος όσο και όλοι μας δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν χιλιάδες φίλοι του σιδηροδρόμου-μαζί με αυτούς και εμείς- που ζητούν αξιοποίηση της υπάρχουσας παλιάς γραμμής προς Πάτρα με μιας ήπιας μορφής μεταφορικό σιδηροδρομικό μέσον.
Το οποίο σημαίνει ότι η δημοτική αρχή στον όποιο σχεδιασμό της -αν υπάρχει βεβαίως- θα πρέπει να λάβει πρωταρχικά υπ όψιν της αυτή την παράμετρο .
Υπενθυμίζουμε ότι μετά από συμφωνία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον Δήμο Κορινθίων ο τελευταίος θα στεγάσει στο κτήριο του Σταθμού τις τεχνικές του Υπηρεσίες.
Πηγή «Σφενδόνα»