Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κούρκουλα στην Κίνα


Συζητήθηκε η περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων των δυο χωρών

Στο πλαισιο της επίσκεψης του στην Κίνα ο υφυπουργός Εξωτερικών  κ. Δ. Κούρκουλας  συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Κίνας  κ. Ζίε Χανγκσενγκ.


Ο κ. Κούρκουλας με τον πρόεδρο της COSCO Γοέϊ Ζιαφού 
στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Κίνα

Κατα τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων τόσο στον πολιτικό, όσο και στον οικονομικό τομέα και ιδιαίτερα στους τομείς ναυτιλίας, τουρισμού, εμπορίου και επενδύσεων.
 Ο κ. Κούρκουλας, συνοδευόμενος και από τον Γενικό Γραμματέα ΔΟΣ & ΑΣ κ. Παναγιώτη Μίχαλο, επισκέφθηκαν την έδρα της εταιρείας COSCO, όπου συνομίλησαν με τον Πρόεδρο της Captain Wei Jiafu και ανώτατα στελέχη της διοίκησης.
 Ο Πρόεδρος της COSCO εξέφρασε τη χαρά του για την επιτυχή πορεία της στρατηγικής επένδυσης στο λιμάνι του Πειραιά και την επιθυμία του να γίνει του λιμάνι η πύλη προς της αγορές της Κεντρικής, Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.
Αναφέρθηκε στα τα μελλοντικά επιχειρηματικά του σχέδια και στη συμφωνία της COSCO με την Hewlett Packard και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σαν μια σημαντική εξέλιξη που επιβεβαιώνει τον ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα με εφαλτήριο την επέκταση των δραστηριοτήτων του λιμένα του Πειραιά.
 Ο κ. Κούρκουλας αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της COSCO για τις σημαντικές επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα τον ενημέρωσε για το πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών που υλοποιείται από την κυβέρνηση με στόχο  βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα μας.

"ΤΟ ΒΗΜΑ"