Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Μαρτυρία: Γιατί ο προαστιακός μας ανταποδίδει με αδιαφορία την προτίμηση που του δείχνουμε;


Του Γιώργου Παπαδέλη
«Επιβάτες του προαστιακού συρμού προερχόμενοι από Πάτρα καθ' οδόν προς το σταθμό του Καστελλοκάμπου περιμένουν να αποβιβαστούν στην εν λόγω στάση.
Τα τελευταία βαγόνια του συρμού σταματούν εκτός των ορίων της πλατφόρμας αποβίβασης.
Όλοι δείχνουν υπομονή και περιμένουν το τραίνο να επανεκινήσει και να σταματήσει λίγα μέτρα πιο μπροστά ώστε να μπορέσουν να αποβιβαστούν (εξάλλου έχει συμβεί ξανά). Με μεγάλη τους έκπληξη διαπιστώνουν ότι αναχωρεί κατόπιν λίγων δευτερολέπτων απ' ευθείας για το σταθμό του Ρίου!!!
Αγανακτισμένοι φοιτητές (οι οποίοι θεωρητκά θα συνέχιζαν τη διαδρομή τους με τα λεωφορεία του ΟΣΕ για το Πανεπιστήμιο, εργαζόμενοι (οι οποίοι περιμένουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους ή να συνεχίσουν για τις δουειές τους), προσπαθούν να μετακινηθούν στο πιο μπροστά βαγόνι ώστε να προλάβουν έστω να κατέβουν. Μάταια!!! Το ταίνο συνεχίζει την πορεία του.
Μέσα σε φωνές κάποιος πιο ψύχραιμος επιβάτης καλεί το τηλέφωνο του σταθμάρχη Πατρών, και του ζητά να επικοινωνήσει με τον οδηγό του συρμού ώστε να γυρίσει πίσω.
Η απάντηση που παίρνει είναι: "Και περιμένετε από την Πάτρα να σταματήσω εγώ το τραίνο; Υπάρχει συνάδελφος στο βαγόνι. Ενημερώστε τον." Ο επιβάτης εμφανώς εκνευρισμένος διαμαρτύρεται έντονα και μόνο τότε λαμβάνει τη διαβεβαίωση από το σταθμάρχη ότι; "Καλώς θα επικοινωνήσω αμέσως."
Φυσικά στο μεσοδιάστημα ο συρμός ήδη έχει σταθμεύσει στο Ρίο, και συνεχίζει την πορεία του προς Αγ.Βασίλειο, για να συνεχίσει κανονικά το δρομολόγιό του με τους επιβάτες να συνεχίζουν άφωνοι μια βόλτα στα Βόρεια προάστεια και να απολαύσουν τη φύση, ανεξαρτήτως αν τα οποιασδήποτε είδους ραντεβού τους χάθηκαν ...
Και αναρωτιέται κανείς: "Γιατί  ένα μέσο μαζικής μεταφοράς στο οποίο δείχνει εμπιστοσύνη τόσος κόσμος και το έχει αγκαλιάσει θερμά, τον τελευταίο καιρό τους ανταποδίδει τόση αδιαφορία;"
Τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία...»
Bestnews.gr