Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Συλλήψεις για παράνομη εισαγωγή ποτών από τη Βουλγαρία


Εξαρθρώθηκε πενταμελής εγκληματική ομάδα η οποία εισήγαγε παράνομα από τη Βουλγαρία και διακινούσε στην εγχώρια αγορά λαθραία και αμφιβόλου ποιότητας οινοπνευματώδη ποτά, με τη συνδρομή δύο οδηγών λεωφορείων του ΟΣΕ.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων εντόπισε και συνέλαβε συνολικά οκτώ άτομα που εμπλέκονταν στην υπόθεση.
Οι πέντε από τους συλληφθέντες, είχαν συστήσει τους τελευταίους μήνες εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την παράνομη εισαγωγή λαθραίων και αμφίβολης ποιότητας οινοπνευματωδών ποτών και την περαιτέρω διάθεση τους στην εγχώρια αγορά, καθώς τα διένεμαν σε διάφορα καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Από την παράνομη δράση τους αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά ενώ για να διευκολύνουν τη διακίνηση των λαθραίων ποτών διατηρούσαν και χώρους αποθήκευσης και διάθεσης τους.
Στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης, δύο από τα μέλη της συμμορίας, ηλικίας 47 και 44 ετών, που ήταν αδέρφια, μετέβαιναν συστηματικά στην Βουλγαρία, για να πραγματοποιήσουν τις παραγγελίες των λαθραίων ποτών. Την παραλαβή από την συγκεκριμένη χώρα πραγματοποιούσαν δύο οδηγοί Δ.Χ λεωφορείου του ΟΣΕ, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου Φιλιππούπολη – Θεσσαλονίκη, οι οποίοι στη συνέχεια παρέδιδαν τα λαθραία εμπορεύματα στους συνεργούς τους. Η αστυνομία εντόπισε σε αποθήκη συνολικά 1.621 φιάλες λαθραίων ποτών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 DiferNews