Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Σάλο προκάλεσε στην Αγγλία η ακύρωση από την κυβέρνηση της αξιοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής της Δυτικής Ακτής


Μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία της βρετανικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει   η ακύρωση της ανάθεσης αξιοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής της Δυτικής Ακτής (που συνδέει το Λονδίνο με τη δυτική Αγγλία, τη βόρεια Ουαλία και την κεντρική Σκωτία) στην εταιρεία  First Group.


Ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Πάτρικ Μακ Λάχλιν παραδέχθηκε ότι η ακύρωση της συμφωνίας οφείλεται αποκλειστικά σε ολιγωρία υπαλλήλων του υπουργείου, οι οποίοι δεν αξιολόγησαν σωστά το ρίσκο των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί στο διαγωνισμό ανάθεσης.
Τα λάθη στη διαδικασία του διαγωνισμού είχαν επισημανθεί από τον πρόεδρο του ομίλου Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον που κατείχε επί χρόνια τα δικαιώματα λειτουργίας και αξιοποίησης του συγκεκριμένου δρομολογίου, καθώς και από τους Εργατικούς της αντιπολίτευσης. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση επέμενε έως χθες ότι όλα έγιναν καθώς όφειλαν.

Δύο ανεξάρτητες αξιολογήσεις διεξάγονται τώρα.

 Ο κ. McLoughlin είπε:    "Έχω παραγγείλει δύο ανεξάρτητες αξιολογήσεις να εξετάσουμε επειγόντως και διεξοδικά το θέμα, ώστε να γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε το κατάλληλο σιδηροδρομικό πρόγραμμα».