Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Γεύμα παρέθεσε στους ποδοσφαιριστές του «Θερμαϊκού» η διοίκηση του Συλλόγου. Δείτε το βίντεο


Γεύμα   στους ποδοσφαιριστές της ομάδος του «Θερμαϊκού» παρέθεσε η διοίκηση του συλλόγου σε ταβέρνα στην Σταυρούπολη. Μέσα μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα διοίκηση και ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν το μέλλον της ομάδος και τους στόχους στην νέα ποδοσφαιρική περίοδο.
Στόχος της ομάδας των σιδηροδρομικών στο φετινό πρωτάθλημα είναι να έχει μια καλή πορεία και να εκπροσωπήσει επάξια το ιστορικό όνομα του «Θερμαϊκού».
 «Όλα τα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα φέτος ήρθαν αφιλοκερδώς και μόνο για την φανέλα αυτού του ιστορικού συλλόγου» μας είπε ο προπονητής της ομάδος κ. Αθανάσιος Λαμπροθανάσης.
 Το ότι οι νέοι ποδοσφαιριστές έχουν γνώση του ιστορικού φορτίου που  φέρουν στις πλάτες τους, τους τιμά και είναι βέβαιο ότι θα κάνουν ότι το καλύτερο για  αυτή την ιστορική ομάδα.
Ας μην ξεχνούν η σημερινή ποδοσφαιριστές ότι και αυτοί γράφουν σήμερα την δική τους ιστορία
Την συνεστίαση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του «Θερμαϊκού» κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος καθώς και υπεύθυνος της ομάδος κ. Χρήστος Αχλάτης

Παραθέτουμε ένα σύντομο ιστορικό της πορείας της ποδοσφαιρικής ομάδος των σιδηροδρομικών για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.


«Θερμαϊκός» Ιστορική αναδρομή

Το πιο παλιό τμήμα του ΜΓΣΣ Θερμαϊκός είναι το ποδόσφαιρο. Αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στην εξέ­λιξη του αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη.
Ιδρύθηκε το 1925 και εγκαταστάθηκε δίπλα στη σι­δηροδρομική γραμμή, στο γήπεδο του Ιακώβ Μαλλάχ.  Ως αποδυτήρια χρησιμοποιούσε παλαιό βαγόνι που παραχωρήθηκε από την Εταιρεία.
Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα "ανέβηκε" στην Α' κατηγορία όπου συμμετείχαν οι ισχυρές, ομάδες  ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ. Στην αρχική ενδεκάδα φέρο­νται οι:  Σάγος, Πεταλούδας, Βασιλειάδης, Παπαδημητρίου,  Σακιώτης,  Γαβριέλ,  Παπαδόπουλος,  Τσαγκαμίλης,  Διλμπέρης, Γούναρης και Αυγουστίδης.
Έχοντας μια καλή διοίκηση, με επικεφαλής τον πρόεδρο Β. Μαλιγκούδη, ανέπτυξε μια δυναμική στην περίοδο 1932-38 ιδρύοντας έτσι κι άλλα τμήματα.  Οι οικονομικές δυνατότητες του Συλλόγου, βέβαια, ήταν περιορισμένες και ήταν πολύ δύσκολο να διαθέτει παίκτες κλάσεως, με αποτέλεσμα να χάσει κατηγο­ρία. Ακολουθεί η περίοδος της κατοχής, και στη συ­νέχεια (μεταπολεμικά) με πρωτοβουλία του τότε προ­έδρου του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βόρειας Ελλά­δας Σπύρο Βασιλειάδη και του επιτελείου του απεφασίσθη να γίνουν μεταγραφές με νέους ποδοσφαιριστές ώστε να ενισχυθεί η ομάδα.

Έτσι εμφανίζονται οι διεθνείς του ΠΑΟΚ Αγγελίδης Βασίλειος και Ψωμάς Ιωάννης, ενώ συμπληρώνονται οι μεταγραφές από νέους ταλαντούχους, όπως το Σαράντη του ΗΡΑΚΛΗ, Καρπούζα του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ, Σαρδέλη της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, Τοκμακίδη της ΔΡΑΜΑΣ, Φωτιάδη του ΠΑΟΚ, Ξυλά, Σαμαρόπουλο, Πασχαλίδη, Ψάλτη, Οφάκογλου του Π.Ο.Ξ. και αργό­τερα τους Βασσάρα, Γριπελάκη, Βενετόπουλο, Τσιφορίδη, Παπαγιαννάκη καθώς και άλλους/ δημιουργώντας έτσι μια ισχυρή ομάδα που την περίοδο 1959-60 εστέφθη πρωταθλήτρια Β' κατηγορίας και την επόμε­νη περίοδο (1960-61) είχε τη μοναδική παρουσία στην Α' Εθνική κατηγορία.

Αξιόλογοι προπονητές οι οποίοι έπαιξαν το δικό τους σημαντικό ρόλο στην περίοδο 1955 -1961 ήταν οι: Πάγκαλος, Κόλλιας, Βικελίδης και Πάνος Μάρκοβιτς.
Σήμερα ομάδα αγωνίζεται και συμμετέχει στα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Μ.




 Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο από την σημερινή συνεστίαση