Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Γραμματεία σιδηροδρομικών ΠΑΜΕ.: Να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ

Θα έχει οδυνηρές συνέπειες για όλο το λαό

Τις ευθύνες που έχουν οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ αλλά και τις τραγικές συνέπειες που θα έχει αυτή για την εργατική - λαϊκή οικογένεια αναδεικνύει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ, καλώντας το λαό σε ενιαία δράση ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.


«Οι αποκρατικοποιήσεις και η απελευθέρωση στρατηγικών τομέων της οικονομίας είναι επιλογή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου. Ο κατάλογος είναι μεγάλος και περιλαμβάνει όλες τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας ΟΣΕ - ΔΕΗ - ΕΛΠΕ - ΕΥΔΑΠ - ΔΕΠΑ κλπ. Λένε ψέματα ότι με αυτόν τον τρόπο θα λύσουν το πρόβλημα του χρέους, των ελλειμμάτων, της ανεργίας. Ο πραγματικός στόχος των αποκρατικοποιήσεων είναι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου, εξάλλου οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν δρομολογηθεί (και σας προετοιμάζαμε γι' αυτό) πολύ πριν την εκδήλωση της κρίσης και τα μνημόνια, και συγκεκριμένα ήταν ένας από τους όρους της Συνθήκης του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ» σημειώνει το ΠΑΜΕ.
Η ανάγκη συνολικά τα λαϊκά στρώματα να μην επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ αναδεικνύεται από τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή και συγκεκριμένα - όπως αποκαλύπτει το ΠΑΜΕ:
«Στα λαϊκά στρώματα που θα πληρώσουν ακόμη περισσότερο, αφού θα υπάρξει αυτόματα αύξηση των τιμολογίων και θα είναι ακόμη πιο δύσκολη η χρησιμοποίηση του τρένου για ένα μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης, για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους. Στην ανάπτυξη του τρένου, στην ασφάλεια και ποιότητα μεταφοράς, αφού αυτά θα εξαρτώνται μόνο από την κερδοφορία των ιδιωτών. Στους εργαζόμενους που έχουν δεχτεί ήδη σημαντικά πλήγματα στους μισθούς - εργασιακές σχέσεις και θα δεχτούν ακόμη περισσότερα με περαιτέρω μείωση μισθών - ανατροπές εργασιακών σχέσεων - μετατάξεις - απολύσεις».

"Ριζοσπάστης"