Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΑΚΕ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Για περισσότερα από εκατό χρόνια ο σιδηρόδρομος ταξιδεύει από προορισμό σε προορισμό από Σταθμό σε Σταθμό, μεταφέρει αποσκευές και επιβάτες φθηνά και αξιόπιστα και συνεχίζει να είναι με τεράστια διαφορά ο πιο αποτελεσματικός συγκοινωνιακός άξονας ανάμεσα στην Πρωτεύουσα και την Πελοπόννησο.

Το τρένο είναι με τεράστια διαφορά το πιο οικονομικό, το πιο οικολογικό και κυρίως το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς.
Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ διέλυσε τον ιστορικό σιδηρόδρομο της Πελοποννήσου όταν στην Ευρώπη τα δίκτυα εκσυγχρονίζονται και όπου περνάει το τρένο φέρνει μόνο ανάπτυξη. Εμείς με πραγματικό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Σιδηροδρομικού και στους Έλληνες φορολογούμενους ήμασταν απέναντι σε αυτό που έγινε.
Για μας ήταν σημαντικό ότι η ΝΔ όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση υιοθέτησε τις περισσότερες από τις προτάσεις της παράταξής μας και καταψήφισε σημαντικά άρθρα του νομοσχεδίου για τον ΟΣΕ άρθρα 10,13,15,16,17,18,19,20,21,42,43 και το άρθρο 44. Μείναμε όμως έκπληκτοι όταν Βουλευτές της παράταξής μας απαξίωσαν τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο στα τηλεοπτικά κανάλια. Μείναμε πάλι έκπληκτοι όταν ο αρχηγός της ΝΔ στη χθεσινή του ομιλία μίλησε για ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και ότι επιβαρύνουμε τον Έλληνα φορολογούμενο.

Επειδή λοιπόν τα ψέματα τελειώσανε, και επειδή έχετε βάλει στόχο το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας μας, Σας ευχαριστώ, πληροφορούμε λοιπόν ότι ο ΟΣΕ δεν παράγει πια ελλείμματα, τα στοιχεία στη διάθεσή σας, σύμφωνα και από τις δηλώσεις της Τρόϊκα. Γιατί δεν εξηγείτε στον Ελληνικό Λαό ποιοι έφαγαν τα τέσσερα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και χρέωσαν τον Έλληνα φορολογούμενο με 300 δις εκατομμύρια ευρώ; Γιατί δεν εξηγείτε ότι δώσατε όρκο να τηρείτε το Σύνταγμα της χώρας και εσείς με αυτά που ψηφίσατε το κάνατε κουρελόχαρτο, γιατί δεν υπερασπίζεστε τους Έλληνες εργαζόμενους που στο όνομα της Τρόϊκας και του μνημονίου ξεριζώνετε καθετί που κέρδισαν με αγώνες.
Γιατί δεν εξηγείτε το πώς και με τους υπαίτιους που έφεραν σε αυτή την κατάσταση τη χώρα μας, θέλετε να συγκυβερνήσετε; Γιατί δεν εξηγείτε φέρνοντας στο κόμμα μας αυτούς που ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο είναι τώρα απλά σαν να το έχετε ψηφίσει και εσείς; Γιατί δεν εξηγείτε πώς πίσω από το Σιδηρόδρομο βρίσκονται χώρες και ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα;
ΕΩΣ ΕΔΩ
Δεν θα σας αφήσουμε να συνεχίσετε τα εγκλήματα στο όνομα της Δημοκρατίας και το συμφέρον του Ελληνικού Λαού. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Πάντοτε πιστεύαμε πως η ΔΑΚΕ είναι η δύναμη που αφουγκράζεται την αγωνία των εργαζομένων για το αύριο. Να είστε σίγουροι ότι με αυτή την πολιτική και με αυτή την τακτική θα πάρετε σύντομα απάντηση από όλους τους Έλληνες εργαζομένους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ